Нещодавно стала так робити: швидко розмішаю – через годину починаю пекти. Тісто дріжджове, добре піднімається, пузириться і як ніби дихає. Між справами запросто можна напекти гору оладок, а потім хто з медом, хто зі згущеним молоком їсть – дуже смачно! Простіше рецепта, напевно, не буває!
Інгредієнти:
- борошно – 2 склянки,
- тепла вода – 300 мл.,
- сухі дріжджі – 1 чайна ложка,
- сіль – 0,5 чайн. ложки,
- цукор – 2 стол. ложки
Ще знадобиться соняшникова олія, на якій будуть випікатися оладки.
Покроковий процес приготування:
Просіваємо в глибоку миску пшеничне борошно.
Вливаємо злегка підігріту воду. Перемішуємо.
Насипаємо швидкодіючі сухі дріжджі. Перемішуємо.
Додаємо сіль, вмішуємо в тісто.
На завершення – 2 ложки цукру. Ще раз все разом добре перемішуємо.
Накриваємо миску з тістом рушником, залишаємо підніматися на 1 годину.
Тісто НЕ перемішуємо! Оладки випікаємо на розігрітій сковороді в невеликій кількості олії під кришкою (вчасно перевертаємо – по 2 хвилини на кожну сторону).