Чи не кладу яйця, не використовую молоко, а оладки м’які і смачні

Оладки

Нещодавно стала так робити: швидко розмішаю – через годину починаю пекти. Тісто дріжджове, добре піднімається, пузириться і як ніби дихає. Між справами запросто можна напекти гору оладок, а потім хто з медом, хто зі згущеним молоком їсть – дуже смачно! Простіше рецепта, напевно, не буває!

Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки,
  • тепла вода – 300 мл.,
  • сухі дріжджі – 1 чайна ложка,
  • сіль – 0,5 чайн. ложки,
  • цукор – 2 стол. ложки

Ще знадобиться соняшникова олія, на якій будуть випікатися оладки.

Покроковий процес приготування:

Просіваємо в глибоку миску пшеничне борошно.

Вливаємо злегка підігріту воду. Перемішуємо.

Насипаємо швидкодіючі сухі дріжджі. Перемішуємо.

Додаємо сіль, вмішуємо в тісто.

На завершення – 2 ложки цукру. Ще раз все разом добре перемішуємо.

Накриваємо миску з тістом рушником, залишаємо підніматися на 1 годину.

Чи не кладу яйця, не використовую молоко, а оладки м'які і смачні

Тісто НЕ перемішуємо! Оладки випікаємо на розігрітій сковороді в невеликій кількості олії під кришкою (вчасно перевертаємо – по 2 хвилини на кожну сторону).

Чи не кладу яйця, не використовую молоко, а оладки м'які і смачні

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар