Чудовий рулет з яблуком і родзинками

Домашня випічка

Цей рулет стане вашим улюбленцем. Він настільки смачний, що від нього просто складно відірватись. Приголомшливий аромат, велика кількість начинки і божественні смакові якості: ніхто не залишиться байдужим. Готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

Для тіста

  • 150 гр цільнозернового борошна
  • дрібка солі
  • 1 столова ложка оцту 9%
  • трохи води

Для начинки

  • 2 невеликих яблука
  • 40 гр волоських горіхів
  • 35 гр родзинок
  • 1 чайна ложка оливкової олії
  • стевія за смаком
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 2 чайні ложки кориці
  • мускатний горіх на кінчику ножа
  • яйце для змащування

Покроковий процес приготування

В першу чергу беремося за приготування тіста. Для цього в окремій ємності об’єднуємо борошно, сіль, оцет і трохи води. Замішуємо тісто. Воно має бути м’яким і еластичним. Після чого скачуємо його в кулю і обертаємо харчовою плівкою. У такому вигляді залишаємо приблизно на 2 години.

Потім беремося за приготування начинки. Для цього дрібно січемо горіхи. В окрему ємність відправляємо родзинки і вливаємо кип’яток. Залишаємо його замочуватися 5 хвилин.

Тепер очищаємо яблука і видаляємо серцевини. М’якоть дрібно нарізаємо. Відправляємо в окрему ємність. Після чого скроплюємо їх лимонним соком, додаємо стевію, корицю і мускатний горіх.

Після закінчення потрібного часу віджимаємо рідину від родзинок і перекладаємо їх до решти інгредієнтів. Добре перемішуємо начинку.

Тісто ділимо на три частини і кожну з них розгортаємо в тонкий прямокутний пласт. Поверхню всіх змащуємо оливковою олією і укладаємо один на одного.

Тепер посипаємо підготовленими горіхами і викладаємо начинку рівномірним шаром. Акуратно загортаємо в рулет. Защипнути краї.

Поверхню заготовки змащуємо трохи збитим яйцем. Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 °, на 35 хвилин.

Після закінчення потрібного часу штрудель готовий. Можна його подавати як в теплому, так і в холодному вигляді.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар