Бананові маффіни на кефірі

Бананові маффіни на кефірі, рецепт приготування Домашня випічка

Ці незрівнянні маффіни з’їдаються в мить. Ви не помітите, як не залишиться і одного. Вони настільки смачні, що від них просто неможливо відірватися. В’ялену вишню можете замінити на родзинки, що теж дуже смачно. Також відмінно доповнять ці маффіни подрібнені горіхи. Якщо ви любите досить солодку випічку, то додайте трохи цукрового піску. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні інгредієнти

  • 2 банана
  • 325 гр борошна
  • 120 гр цукрового піску
  • 170 мл кефіру
  • 150 гр вершкового масла
  • півтори чайні ложки розпушувача
  • 15 гр в’яленої вишні
  • дрібка солі

Процес приготування маффінів

Очищаємо банан від шкірки і м’якіть поміщаємо в окрему ємність. Виделкою розминаємо її.

Після чого розтоплюємо вершкове масло і охолоджуємо його.

До банану відправляємо кефір. Він повинен бути теплим. Додаємо щіпку солі і цукрового піску. Добре все перемішуємо.

Тепер підготовлену суміш відправляємо в ємність з вершковим маслом і добре перемішуємо.

Після чого об’єднуємо борошно з розпушувачем і відправляємо в тісто. Знову все перемішуємо до однорідності.

Великі ягоди в’яленої вишні розрізаємо навпіл і перекладаємо до решти інгредієнтів. Замішуємо однорідне тісто.

Беремо формочки для маффінів і наповнюємо їх тістом на 2/3. Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 °, на 20-25 хвилин.

Після закінчення потрібного часу дістаємо готові маффіни і охолоджуємо їх. Після чого витягаємо з формочок і подаємо до чаювання. За бажанням можете присипати їх цукровою пудрою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар