Моя сім’я звикла, що я часто для них готую смачні десерти до вечірнього чаю. Найбільше вони люблять шарлотку, яку я для них готую за рецептом бабусі. Такого смачного і ніжного пирога Ви ще точно не пробували.
Готуватися такий пиріг досить швидко, але зате смак виходить набагато смачніше будь-якого іншого бісквіта.
Приготуйте необхідні продукти:
- кефір – 200 грам
- борошно – 400 грам
- чотири яблука
- три яйця
- цукор – 200 грам
- сода – одна чайна ложка
- соняшникова олія для змащування.
У двох яблук знімаємо шкірку і нарізаємо їх у вигляді невеликих кубиків. Два інших яблука просто нарізаємо в формі пластин. У підходячому посуді з’єднуємо яйця, цукор і збиваємо все три хвилини, скориставшись міксером або блендером.
Потім додаємо кефір з содою і перемішуємо вже вінчиком. Потроху додаємо борошно і замішуємо тісто. Маса повинна вийти однорідною. Беремо форму, в якій буде запікатися шарлотка, у мене діаметром 24 сантиметри, і змащуємо олією. Замість олії на дно можна постелити пергамент.
Потім в форму виливаємо половину тіста і рівномірно розподіляємо по поверхні нарізані кубиками яблука. Після цього виливаємо і розрівнюємо інше тісто. Зверху майбутній пиріг прикрашаємо яблуками, які Ви нарізали пластинами.
Пиріг запікаємо 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Відмінний десерт до чаю готовий до вживання.