Знайома з Норвегії навчила готувати скумбрію

Страви з риби та морепродуктів

Оригінальний та простий салат з картоплі, який стане чудовим доповненням до вашого сімейного меню та чудова, ніжна скумбрія. Все, що необхідно зробити, це запекти рибу в духовці і потім подати її з салатом з невеликого набору продуктів і ви отримуєте чудову вечерю.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія, 2 шт;
  • сіль, перець;
  • соус барбекю, 2 ст.л;
  • сіль лимона, 1 ст.л;
  • гірчиця, 0,5 ч.л;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;

Для салату:

  • картопля, 6 шт;
  • цибуля звичайна або червона, половина;
  • огірки солоні, невеликі, 6 шт;
  • сметана жирна, 300 мл;
  • лимонний сік, 1 ст.л;
  • гірчиця французька, 2 ст.л.

Процес приготування

Тушки промиваємо, видаляємо все зайве, просушуємо паперовими рушниками.

Для маринаду змішуємо соус, гірчицю, лимонний сік, спеції та ароматні трави.

Змащуємо маринадом рибу всередині та зовні та викладаємо у форму, накриваємо та відправляємо в холодильник маринуватися на 1 годину.

Запікаємо у духовці при 180 градусах до готовності.

Картоплю відварюємо в мундирах та очищаємо.

Ріжемо картоплю шматочками, солимо і збризкуємо лимонним соком, перчимо і додаємо за смаком спеції.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і додаємо в салат.

Огірки ріжемо довільно і кладемо в салат.

Знайома з Норвегії навчила готувати скумбрію

Заправляємо сметаною та гірчицею, перемішуємо.

Подаємо рибу з таким ситним салатом та будь-яким гарніром. Все дуже вдало поєднується і в результаті у вас виходить розкішна вечеря.

Знайома з Норвегії навчила готувати скумбрію

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар