Смажена риба давно у минулому! Знайома навчила, здивувала всіх: смачна вечеря швидко

Страви з риби та морепродуктів

Минтай – це досить популярна страва на столі. Проте є сенс навчитися готувати його різними способами, бо смажена риба може швидко набриднути.

Необхідні продукти:

  • минтай 3 штуки;
  • чорний мелений перець, прованські трави, паприка;
  • лимонний сік 3-4 столові ложки;
  • соєвий соус 60 мл;
  • олія соняшникова 20-40 мл;
  • селера 8 штук;
  • цибуля 1 штука;
  • 4 зубчики часнику;
  • томатна паста 1 чайна ложка;
  • помідори, червоний перець;
  • солоні огірки 1 штука;
  • 200 гр рису;
  • кип’яток, 3 склянки.

Покроковий процес приготування:

Беремо розморожений минтай та робимо на ньому надрізи кожні 3 сантиметри. Спочатку по вертикалі, а потім по діагоналі. Виконуємо цю дію на всіх трьох рибах. Воно дозволить нам добре просочити минтай маринадом.

Поміщаємо в пакет, додаємо одну чайну ложку прованських трав. Кладемо 1/3 чайну ложку чорного меленого перцю.

Здавлюємо лимон, щоб він виділив свій сік. Виливаємо 30 мл соєвого соусу та зверху олію. Зав’язуємо пакет та залишаємо на 20 хвилин.

Після того як риба готова, дістаємо лист і викладаємо на дно селеру, а зверху шматочки підготовленого минтаю. Маринадом, що залишився у пакеті, можна полити зверху.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і чекаємо 25-30 хвилин, доки страва не приготується.

Смажена риба давно у минулому! Знайома навчила, здивувала всіх: смачна вечеря швидко

Цибулю нарізаємо півкільцями і викладаємо на сковорідку. Додаємо подрібнені зубчики часнику, а також спеції: паприку, чорний мелений перець, прованські трави. Туди ж відправляємо подрібнені помідори із червоним перцем. Не завадить соєвий соус. Нарізаємо солоний огірок і також відправляємо на сковорідку. Все перемішуємо та накриваємо кришкою, готуємо 10 хвилин на повільному вогні.

В окремій тарі приготуємо рис. 200 гр крупи заливаємо 3 склянками окропу, готуємо 15 хвилин. Вимикаємо плиту та залишаємо його ще на 15 хвилин під закритою кришкою.

Гарно викладаємо все на тарілку. Рис і рибу поливаємо соусом, що вийшов на сковороді. Всім смачного! Ми впевнені, що цей рецепт вам сподобається.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар