Оселедець і скумбрію можна не тільки маринувати, а й приготувати смачну страву в духовці. Обов’язково спробуйте цей простий, але смачний рецепт, який підходить для простої вечері та святкового столу.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- скумбрія, 2 шт;
- сіль та перець за смаком, лимонний сік;
- солодкий перець та морква, цибуля по 1 шт;
- картопля, 2 шт;
- вершкове масло, 20 г;
- червоний та зелений солодкий перець, помідор, цибуля по 1 шт;
- соєвий соус, 2 ст.л;
- мед, 1-2 ч.л за бажанням;
- кріп, петрушка, базилік.
Процес приготування
Забираємо з риби все зайве, відрізаємо плавці та робимо по спинці надрізи на порційні шматочки.
Солимо і перчимо рибу, посипаємо спеціями за смаком та бажанням і втираємо їх у тушки.
Моркву та солодкий перець, цибулю ріжемо шматочками.
Картоплю ріжемо скибочками і змішуємо овочі, солимо і перчимо, всипаємо спеції і поливаємо олією.
Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо тушки риби.
Вершкове масло ріжемо шматочками і укладаємо в ті надрізи, які ви робили в тушках скумбрії.
Збризкуємо все лимонним соком або ставимо в надрізи скибочки лимона.
Розкладаємо навколо риби овочі та відправляємо форму в духовку.
Запікаємо 30 – 40 хвилин при 180 градусах.
Солодкі перці, гострий перець за смаком, помідор, цибуля ріжемо кубиком.
Спочатку обсмажуємо цибулю, потім додаємо солодкий перець і гострий помідори, овочі перемішуємо, солимо і перчимо і тушкуємо близько 5 – 7 хвилин, збризкуємо соком лимона, вливаємо соєвий соус, за смаком – мед, перемішуємо і тушкуємо близько 2 хвилин.
Подаємо рибу з овочами та солодко-гострим соусом з овочів з медом, виходить розкішне поєднання смаків та ароматів.