У такий спосіб смажений минтай завжди виходить дуже соковитий (вся справа в незвичайній паніровці)

Страви з риби та морепродуктів

Бувають ситуації, коли хочеться приготувати соковиту рибу в хрумкій паніровці, а вдома немає панірувальних сухарів. Не варто бігти в магазин за одним цим продуктом, тому що його легко вдасться замінити. Вийде анітрохи не гірше за покупну паніровку, риба приготується навіть соковитіше і ніжніше.

Інгредієнти для смаженого минтаю:

  • Філе минтаю – 450 г;
  • Білий хліб або батон – 2 скибочки;
  • Курячі яйця – 2 шт;
  • Борошно – 6 ст.л.;
  • Сушений базилік – 2 дрібки;
  • Соняшникова олія – 1 ст.л.;
  • Молотий перець – дрібка;
  • Сіль – дрібка.

Приготування минтаю в домашній паніровці

Заздалегідь розморожений шматок риби ми посипаємо спеціями та сіллю. Зверніть увагу, саме після розморожування вага філе має становити 450 грам.

Для панірування дві скибочки хліба розриваємо руками на невеликі шматки. Їх ми поміщаємо в блендер, посипаючи базиліком, і подрібнюємо до стану крихти.

Нарізаємо філе на шматочки, які будуть зручні вам і обмочуємо в борошні. Далі розбиваємо кілька яєць, збовтуємо. У яєчній масі купаємо рибу і перекладаємо у зроблену паніровку.

Наливаємо олію в сковороду та розігріваємо на середньому вогні. Перекладаємо філе на сковороду та смажимо на сильному вогні. Кожну сторону обсмажуємо по 2 хвилини.

У такий спосіб смажений минтай завжди виходить дуже соковитий (вся справа в незвичайній паніровці)

Викладаємо на тарілки та подаємо з рисом або макаронами.

Проста і корисна страва готова до вживання. Засмаживши на такій паніровці ви помітите позитивні зміни у зручності приготування. Наприклад, крихта не обсипається на сковороду при жаренні другого і наступних шматків, а свіжий хліб не дасть вбратися зайвій олії.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар