Малосольний оселедець в банці: найкращий рецепт

Страви з риби та морепродуктів

Оселедець люблять практично всі, проте в магазині він часто буває пересоленим, недосоленим, тому хочеться навчитися солити оселедець самостійно вдома. І це досить просто, особливо якщо ви знаєте такий рецепт.

Необхідні продукти:

  • 4 оселедці;
  • цукор;
  • сіль;
  • запашний перець;
  • лавровий лист;
  • вода.

Покроковий процес приготування:

Для приготування нереально смачного оселедця в банці необхідний оселедець, близько чотирьох великих штук і розсіл. На 2 л розсолу використовуємо чотири столові ложки з гіркою солі, дві столові ложки з гіркою цукру, 1 чайну ложку запашного перцю, 2 чайні ложки перцю горошком, а також 3 лаврові листки.

Каструлю поставимо на плиту, заливаємо туди 2 л води. Включаємо комфорку, ставимо на вогонь каструлю, відправляємо сіль, цукор, перець запашний, перець горошком, лавровий лист, все це добре перемішаємо і чекаємо, коли у нас розсіл закипить і прокипить 2 хвилини. Добре перемішуємо.

Вимикаємо плиту і тепер чекаємо, поки розсіл у нас повністю охолоне до кімнатної температури. Оселедець відправляємо в трилітрову банку. Коли розсіл охолоне, заливаємо 2 л розсолу у банку.

Малосольний оселедець в банці: найкращий рецепт

Тепер банку закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 4 дні, через 4 дні можна діставати та вживати в їжу. Виходить дуже смачно. Викладаємо на тарілку і обробляємо, приємного апетиту.

Варто відзначити, що цей оселедець, дійсно, виходить слабосолоним. Його можна ставити на стіл, як самостійну страву, а також використовувати як основну, якщо ви вирішили приготувати, наприклад картопляне пюре. Крім того, цей оселедець можна використовувати для приготування всім відомого салату «Оселедець під шубою». Крім цього, зазначимо, що у приготуванні ця страва дуже проста, і це не може не тішити.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар