Мойва за цим рецептом виходить дуже смачною, її можна смажити без бризок, без сильного аромату, який завжди поширюється кухнею, коли смажать рибу.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- мойва, 500 г;
- борошно, 100 г;
- сіль та паприка по 1 ч.л;
- перець, спеції приправи для риби.
Процес приготування мойви
Рибку промиваємо та просушуємо паперовими рушниками.
Солимо, перчимо, обсипаємо різними спеціями та приправами для риби. Добре перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.
У борошно також додаємо сіль та різні спеції, щоб панірування також надавало рибці смак та аромат.
Обвалюємо кожну рибку в борошні і укладаємо на лист пергаменту по 5 – 6 штук. Накриваємо пергаментом так, щоб вона була ніби в конверті.
Викладаємо конверт у розігріту, суху сковороду та обсмажуємо по 5 хвилин з кожної сторони на невеликому вогні.
Таким чином, отримуємо дуже смачну рибку, яку смажимо без величезної кількості олії, яка не вбирається в рибу, без запаху перегорілої олії та підгорілої риби. Мойва виходить дуже смачною, а вам не доведеться драїти робочу поверхню та сковороду, немає потреби провітрювати кухню.