Засолив на зиму грибів за рецептом діда (перевірений часом рецепт)

Рецепти заготовок на зиму

Цьому простому, але вірному рецепту я навчився ще у діда, завзятого мисливця і грибника. Саме він навчив мене розбиратися в грибах і правильно їх готувати. Зараз розповім, як я солю гриби за цим рецептом.

Почну з продуктів, потрібних для засолювання.

По-перше – це самі грузді.

Я назбирав груздів, але за цим рецептом можна солити і будь-які інші гриби придатні для засолювання.

Засолив на зиму грибів за рецептом діда (перевірений часом рецепт)

По-друге, парасольки кропу і листя чорної смородини.

Засолив на зиму грибів за рецептом діда (перевірений часом рецепт)

Якщо немає можливості набрати їх на своєму городі то можна придбати на ринку.

Зі спецій знадобляться сіль і чорний перець горошком.

І підсумовує список – часник.

Додасть грибам невелику гостроту і подарує свій чудовий аромат.

Ось такий зовсім простий і доступний набір продуктів, а грибочки виходять чудові.

Тепер про приготування.

Спочатку я добре мию гриби і замочую їх на ніч у холодній воді, щоб пішла невелика гіркота.

Потім нарізаю великі гриби шматками, дрібні залишаю цілими. Відварюю в киплячій воді 10 хвилин.

Після, на дно банки викладаю листя смородини, парасольку кропу, нарізаний часник, пару горошин перцю і трохи солі. Викладаю грузді шарами пересипаючи їх сіллю, перцем і часником до самого верху банки.

Потім заливаю банки повністю тією водою, в якій варилися гриби і закручую кришки. Коли банки охолонуть, прибираю їх в прохолодне місце (якщо їх небагато, краще прибрати в холодильник). Через 2-3 тижні гриби повністю просоляться.

Склад на літрову банку солоних груздів:

  • Грузді – скільки влізе в банку,
  • 1 парасолька кропу,
  • 4-5 листочків чорної смородини,
  • 3-4 зубчики часнику,
  • 10 горошин чорного перцю,
  • 2 ст. л. солі.

Приємного вам апетиту! Приготуйтеся до зими правильно і самі собі потім будете вдячні.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар