Влітку готую борщ на зиму. Зберігається просто у шафі: з’їдаємо по 45 баночок

Рецепти заготовок на зиму

Цей рецепт мені подобається не тільки своєю простотою приготування, але й тим, що він універсальний: це прекрасний овочевий салат або основа для приготування борщу.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • буряк, 800 г;
  • морква, 300 г;
  • помідори, 600 г;
  • цибуля, 150 г;
  • капуста, 800 г;
  • болгарський перець, 3 шт;
  • цукор, 2 ст.л;
  • сіль, 1.5 ст.л;
  • оцет 9%, 2.5 ст.л;
  • олія соняшникова, 150 мл.

Процес приготування

Моркву та буряки натираємо на великій тертці, цибулю ріжемо в довільному порядку.

Помідори подрібнюємо блендером або м’ясорубкою.

Солодкий перець ріжемо кубиком. Капусту шаткуємо тонкою соломкою.

Виливаємо в каструлю олію, додаємо цибулю, солодкий перець, сіль і цукор, томатний сік, перемішуємо і доводимо до кипіння.

Висипаємо буряк та моркву, доводимо до кипіння і додаємо капусту.

Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо 1 годину, періодично перемішуючи.

За пару хвилин до закінчення приготування, вливаємо оцет, змішуємо все.

Розкладаємо заправку по чистих, сухих, стерилізованих баночках, закручуємо кришками і залишаємо остигати.

Влітку готую борщ на зиму. Зберігається просто у шафі: з'їдаємо по 45 баночок

Зберігаємо в коморі або у підвалі.

Влітку готую борщ на зиму. Зберігається просто у шафі: з'їдаємо по 45 баночок

З такою заправкою борщ готується дуже швидко, а якщо ви додасте свіжий нарізаний часник і нерафіновану олію, у вас вийде чудовий салат.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар