Розсольник для багатьох став однією з традиційних сімейних страв. Пропоную варіант, з яким ви станете готувати його так часто, як захочете і не витрачатимете на приготування багато часу і сил.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 1.5 кг;
- помідори, 1 кг;
- цибуля, морква по 500 г;
- крупа перлова, 250 г;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 2 ст.л;
- оцет 9% та олія рослинна по 60 мл;
- вода, 250мл.
Процес приготування
З наведеної кількості продуктів у мене виходить близько 7 баночок по 500 г.
Цибулю ріжемо кубиком, моркву натираємо на великій тертці, помідори натираємо на тертці і прибираємо шкірку.
Огірки також нарізаємо кубиком.
Крупу дуже добре промиваємо у кількох водах.
Змішуємо всі овочі, крупу, вливаємо терті помідори, олію та воду, всипаємо сіль і цукор, перемішуємо.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо на повільному вогні близько 20 хвилин, регулярно перемішуючи.
Вливаємо оцет і варимо ще 10 хвилин.
Розкладаємо масу в заздалегідь стерилізовані баночки, закручуємо кришками, перевертаємо їх і укутуємо до остигання.
Зберігаємо заготівлю не тільки в підвалі, а й у коморі при кімнатній температурі.
Ось так просто і швидко ви зробите саму заготівлю для розсольника і сам суп буде у вас готовий набагато швидше.