Розсольник на зиму: нарізав і готово. З’їдається по 45 баночок за зиму

Рецепти заготовок на зиму

Розсольник для багатьох став однією з традиційних сімейних страв. Пропоную варіант, з яким ви станете готувати його так часто, як захочете і не витрачатимете на приготування багато часу і сил.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 1.5 кг;
  • помідори, 1 кг;
  • цибуля, морква по 500 г;
  • крупа перлова, 250 г;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 2 ст.л;
  • оцет 9% та олія рослинна по 60 мл;
  • вода, 250мл.

Процес приготування

З наведеної кількості продуктів у мене виходить близько 7 баночок по 500 г.

Цибулю ріжемо кубиком, моркву натираємо на великій тертці, помідори натираємо на тертці і прибираємо шкірку.

Огірки також нарізаємо кубиком.

Крупу дуже добре промиваємо у кількох водах.

Змішуємо всі овочі, крупу, вливаємо терті помідори, олію та воду, всипаємо сіль і цукор, перемішуємо.

Розсольник на зиму: нарізав і готово. З'їдається по 45 баночок за зиму

Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо на повільному вогні близько 20 хвилин, регулярно перемішуючи.

Вливаємо оцет і варимо ще 10 хвилин.

Розкладаємо масу в заздалегідь стерилізовані баночки, закручуємо кришками, перевертаємо їх і укутуємо до остигання.

Розсольник на зиму: нарізав і готово. З'їдається по 45 баночок за зиму

Зберігаємо заготівлю не тільки в підвалі, а й у коморі при кімнатній температурі.

Розсольник на зиму: нарізав і готово. З'їдається по 45 баночок за зиму

Ось так просто і швидко ви зробите саму заготівлю для розсольника і сам суп буде у вас готовий набагато швидше.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар