Свиняча грудинка, маринована в простому маринаді, виходить м’якою та ніжною, дуже ароматною. Запорука успіху страви – попереднє варіння м’яса з наступним маринуванням.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- свиняча вирізка, 1200 г;
- часник, 4 зубчики;
- лавровий лист, 1 шт;
- перець запашний та горошком, 10 шт;
- цибуля, 3 шт;
- цукор, 1 ст. л;
- сіль, 1 ч. л;
- кип’яток, 50 мл;
- оцет яблучний або звичайний, 50 мл;
- олія соняшникова, 50 мл;
- коріандр, перець.
Процес приготування закуски
М’ясо заливаємо водою, додаємо зубчики часнику та цілу цибулю, лавровий лист та перці, сіль. Варимо до готовності та остуджуємо в бульйоні.
Ріжемо м’ясо порційними скибочками.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, для пікантності та гостроти дрібно нарізаємо гострий перчик, зелень за смаком.
Переминаємо руками цибулю з перцем та зеленню.
У форму викладаємо шарами скибочки м’яса, цибулю із зеленню.
Змішуємо сіль та цукор, воду, оцет, олію та різні спеції за смаком.
Заливаємо м’ясо маринадом і відправляємо в холодильник на 1 годину маринуватися.
Виходить дуже цікава закуска, пікантна та оригінальна.