Замість шашлику на святковий стіл. Здивувала всіх моїх гостей: неймовірна закуска

Закуски

Свиняча грудинка, маринована в простому маринаді, виходить м’якою та ніжною, дуже ароматною. Запорука успіху страви – попереднє варіння м’яса з наступним маринуванням.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • свиняча вирізка, 1200 г;
  • часник, 4 зубчики;
  • лавровий лист, 1 шт;
  • перець запашний та горошком, 10 шт;
  • цибуля, 3 шт;
  • цукор, 1 ст. л;
  • сіль, 1 ч. л;
  • кип’яток, 50 мл;
  • оцет яблучний або звичайний, 50 мл;
  • олія соняшникова, 50 мл;
  • коріандр, перець.

Процес приготування закуски

М’ясо заливаємо водою, додаємо зубчики часнику та цілу цибулю, лавровий лист та перці, сіль. Варимо до готовності та остуджуємо в бульйоні.

Ріжемо м’ясо порційними скибочками.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, для пікантності та гостроти дрібно нарізаємо гострий перчик, зелень за смаком.

Переминаємо руками цибулю з перцем та зеленню.

У форму викладаємо шарами скибочки м’яса, цибулю із зеленню.

Змішуємо сіль та цукор, воду, оцет, олію та різні спеції за смаком.

Заливаємо м’ясо маринадом і відправляємо в холодильник на 1 годину маринуватися.

Замість шашлику на святковий стіл. Здивувала всіх моїх гостей: неймовірна закуска

Виходить дуже цікава закуска, пікантна та оригінальна.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар