Швидкий маринад для овочів сьогодні став дуже популярним рецептом і багато господинь намагаються використовувати такі експрес-варіанти для маринування огірків та помідорів. Така закуска завжди виходить дуже вдалою і поєднується з різними стравами.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кріп, гарний пучок;
- часник, 6 або більше на смак зубчиків;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 1 ч.л;
- прованські трави та приправа для корейської моркви по 1 ч.л;
- чорний перець, третина ч. л;
- помідори, 6 шт;
- гострий перчик, половина стручка;
- олія соняшникова, 50 мл;
- оцет яблучний 6%, 3 ст.л.
Процес приготування
Для маринаду найкраще брати яблучний або винний оцет, вони надають пікантності овочам, але якщо у вас їх немає, тоді скористайтеся звичайним оцтом з кількома краплями лимонного соку.
Кріп дрібно січемо, часник натираємо на тертці або пропускаємо через прес.
Додаємо сіль, цукор, прованські трави, чорний перець, приправу для корейської моркви і добре перемішуємо.
Помідори вибирайте щільні, не перестиглі. Робимо надрізи хрестом і вкладаємо всередину нашу ароматну зелену масу з часником і приправами.
Укладаємо помідори в пакет, додаємо дрібні шматочки гострого перцю, вливаємо оцет і олію.
Пакет зав’язуємо та відправляємо у холодильник на 12 годин.
Після маринування, помідори виходять дуже смачними, ароматними. Якщо немає часу чекати, можна подавати відразу, тільки остудіть трохи в холодильнику 30-40 хвилин.