Закуска з баклажанів по-азійськи

Закуска з баклажанів - рецепт приготування Закуски

Закуска з баклажанів по-азійськи виходить смачною. Ваші близькі з’їдять її в одну мить і ще будуть просити добавку. Подавати закуску можна як гарнір до будь-якої м’ясної страви. Вона проста і швидка в приготуванні.

Необхідні продукти

  • 500 грам баклажанів
  • 200 г моркви
  • 100 грам цибулі
  • 200 грам болгарського перцю
  • 10 грам кунжутного насіння
  • 20 грам петрушки

Для заправки

  • 1 столова ложка цукру
  • пів чайної ложки солі
  • 3 столові ложки бальзамічного оцту
  • 4 столові ложки соєвого соусу
  • 5 столових ложок соняшникової олії
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 чайна ложка коріандру
  • сіль, перець за смаком

Покроковий процес приготування закуски

Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики і нарізаємо кружечками, а потім соломкою. Перекладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером. Ставимо в духовку, розігріту до 150 градусів. Випікаємо протягом 20 хвилин з конвекцією. Потім трохи охолоджуємо їх.

У болгарського перцю видаляємо насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо в глибокий салатник.

Очищену моркву натираємо на тертці для приготування страви по-корейськи. Очищену цибулю нарізаємо тонкими пір’їнками.

Підготовлені продукти додаємо до перцю. На сухій сковороді злегка обсмажуємо кунжутне насіння. Додаємо баклажани до овочів.

Приготуємо заправку. В миску всипаємо сіль, цукор, бальзамічний оцет, соєвий соус, перемішуємо і вливаємо до овочів. Все перемішуємо.

Соняшникову олію нагріваємо на сковороді. Всипаємо в салат коріандр і додаємо часник, пропущений через прес, зверху наливаємо розжарену олію і все добре перемішуємо.

Готовий салат прибираємо в холодильник на кілька годин маринуватися, потім присипаємо подрібненою зеленню, кунжутом і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар