Закуска з баклажанів по-азійськи виходить смачною. Ваші близькі з’їдять її в одну мить і ще будуть просити добавку. Подавати закуску можна як гарнір до будь-якої м’ясної страви. Вона проста і швидка в приготуванні.
Необхідні продукти
- 500 грам баклажанів
- 200 г моркви
- 100 грам цибулі
- 200 грам болгарського перцю
- 10 грам кунжутного насіння
- 20 грам петрушки
Для заправки
- 1 столова ложка цукру
- пів чайної ложки солі
- 3 столові ложки бальзамічного оцту
- 4 столові ложки соєвого соусу
- 5 столових ложок соняшникової олії
- 5 зубчиків часнику
- 1 чайна ложка коріандру
- сіль, перець за смаком
Покроковий процес приготування закуски
Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики і нарізаємо кружечками, а потім соломкою. Перекладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером. Ставимо в духовку, розігріту до 150 градусів. Випікаємо протягом 20 хвилин з конвекцією. Потім трохи охолоджуємо їх.
У болгарського перцю видаляємо насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо в глибокий салатник.
Очищену моркву натираємо на тертці для приготування страви по-корейськи. Очищену цибулю нарізаємо тонкими пір’їнками.
Підготовлені продукти додаємо до перцю. На сухій сковороді злегка обсмажуємо кунжутне насіння. Додаємо баклажани до овочів.
Приготуємо заправку. В миску всипаємо сіль, цукор, бальзамічний оцет, соєвий соус, перемішуємо і вливаємо до овочів. Все перемішуємо.
Соняшникову олію нагріваємо на сковороді. Всипаємо в салат коріандр і додаємо часник, пропущений через прес, зверху наливаємо розжарену олію і все добре перемішуємо.
Готовий салат прибираємо в холодильник на кілька годин маринуватися, потім присипаємо подрібненою зеленню, кунжутом і подаємо до столу.