Маринована капуста – одна з найулюбленіших закусок для повсякденного і святкового столу. Корейці називають її кимчи, але цей рецепт кілька стилізований з урахуванням наших смаків. Ця пікантна капуста буде справжньою окрасою вашого столу.
Необхідні продукти:
- 1-2 кг – капуста
- 2-3 шт – морква
- ½ головки – часник
- 3 ст. л. – соняшникова олія
- 4 ст. л. – оцет
- 2,5 ч. л. – сіль
- 2 ч. л. – цукор
- коріандр, перець чорний по 1,5 чайних ложок;
- чилі перець, куркума – за смаком.
Як приготувати капустку по-корейськи
Нарізаємо капусту на квадрати або часточки, натираємо моркву на спеціальній тертці для корейських страв. Можна просто тонко нарізати, ріжемо часник.
У великій ємності віджимаємо капусту, присолюємо, добре мнемо так, щоб з’явився сік.
Додаємо морквину, оцет, з’єднаний з цукром, все вимішуємо.
Розігріваємо олію, прибираємо вогонь, додаємо часник, коріандр, обидва види перцю, куркуму, все перемішуємо і виливаємо в капусту відразу.
Все вимішуємо і ставимо під вантаж, під кришку на 1 годину.
Все вимішуємо заново і знову прибираємо в холод, тепер уже на 2 години.
Подаємо як закуску, можна зберігати в банку з маринадом до 7 днів.