Для цього сиру вам буде потрібно мінімум продуктів, які завжди можна знайти в холодильнику або купити в магазині. Виходить натуральне доповнення до бутербродів на сніданок для дітей.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 1 л;
- сіль, 1 ч.л;
- яйця, 3 шт.;
- сметана, 200 р.
Процес приготування сиру
Молоко змішуємо із сіллю та ставимо на плиту. Яйця перемішуємо зі сметаною до однорідності.
У кипляче молоко вливаємо яєчно-сметанну суміш і перемішуючи, варимо до густини близько 4-5 хвилин.
Почне відокремлюватись сир від сироватки, знімаємо з плити.
Сито закриваємо кількома шарами марлі та викладаємо масу з каструлі. Даємо стекти сироватці і потім віджимаємо масу.
Ставимо зверху вантаж і відправляємо у холодильник на 5 годин.
Забираємо марлю та отримуємо кружок натурального та смачного сиру.
Такий домашній сирок я подаю до сніданку, з бутербродами, навіть можна порізати в салат зі свіжими овочами.
Молоко та сметану беріть жирні, в ідеалі – домашні, тоді сир виходить з ніжним, вершковим смаком та ароматом.