Вітамінний салат з морської капусти

Салат з морської капусти, рецепт приготування Салати з овочами

Морська капуста – це неймовірно корисні водорості, багаті вітамінами і мікроелементами. Але не всі її люблять вживати в їжу: тому пропоную незвичайний, але дуже смачний рецепт.

Вітамінний салат з морської капусти, завдяки овочам, яблукам і зелені, виходить свіжим, смачним і корисним. Капуста в ньому зовсім не відчувається: якщо не знати, з чого приготовлена закуска, ніхто не здогадається. Яблука і огірки ви можете нарізати соломкою (за бажанням).

Склад продуктів

  • 500 грам морської капусти;
  • два свіжих огірка;
  • дві сирі моркви;
  • два кисло-солодких яблука;
  • 6 зварених круто яєць;
  • 200 грам сметани;
  • сіль за смаком;
  • один пучок зеленої петрушки.

Вітамінний салат з морської капусти: покроковий процес приготування

Заздалегідь треба буде відварити свіжі курячі яйця: протягом 8 хвилин після закипання. Потім остудіть їх в холодній воді і очистіть від шкаралупи.

Велику моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на великій тертці, відразу в глибоку миску.

Довгі свіжі огірки промиваємо, відрізаємо кінчики, нарізаємо тонкими скибочками. Перекладаємо їх в миску з морквою, додаємо туди ж морську капусту.

Кисло-солодкі яблука добре промиваємо (від шкірки їх очищати не потрібно), розрізаємо вздовж на чотири частини, виймаємо насіння.

Нарізаємо поперек тонкими скибочками, додаємо в салат.

Зварені круто курячі яйця нарізаємо довільно: можна невеликими кубиками, а можна великими шматочками.

Промитий і обсушену пучок петрушки дрібно січемо ножем. Перекладаємо яйця і зелень в салатник.

Заправляємо салат сметаною, солимо за смаком і перемішуємо.

Вітамінний салат з морської капусти можна відразу подавати на стіл: в якості самостійної закуски або як доповнення до запеченого м’яса. Дуже добре поєднується така закуска з шашликами: візьміть її з собою на природу (на пікніки).

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар