Морська капуста – це неймовірно корисні водорості, багаті вітамінами і мікроелементами. Але не всі її люблять вживати в їжу: тому пропоную незвичайний, але дуже смачний рецепт.
Вітамінний салат з морської капусти, завдяки овочам, яблукам і зелені, виходить свіжим, смачним і корисним. Капуста в ньому зовсім не відчувається: якщо не знати, з чого приготовлена закуска, ніхто не здогадається. Яблука і огірки ви можете нарізати соломкою (за бажанням).
Склад продуктів
- 500 грам морської капусти;
- два свіжих огірка;
- дві сирі моркви;
- два кисло-солодких яблука;
- 6 зварених круто яєць;
- 200 грам сметани;
- сіль за смаком;
- один пучок зеленої петрушки.
Вітамінний салат з морської капусти: покроковий процес приготування
Заздалегідь треба буде відварити свіжі курячі яйця: протягом 8 хвилин після закипання. Потім остудіть їх в холодній воді і очистіть від шкаралупи.
Велику моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на великій тертці, відразу в глибоку миску.
Довгі свіжі огірки промиваємо, відрізаємо кінчики, нарізаємо тонкими скибочками. Перекладаємо їх в миску з морквою, додаємо туди ж морську капусту.
Кисло-солодкі яблука добре промиваємо (від шкірки їх очищати не потрібно), розрізаємо вздовж на чотири частини, виймаємо насіння.
Нарізаємо поперек тонкими скибочками, додаємо в салат.
Зварені круто курячі яйця нарізаємо довільно: можна невеликими кубиками, а можна великими шматочками.
Промитий і обсушену пучок петрушки дрібно січемо ножем. Перекладаємо яйця і зелень в салатник.
Заправляємо салат сметаною, солимо за смаком і перемішуємо.
Вітамінний салат з морської капусти можна відразу подавати на стіл: в якості самостійної закуски або як доповнення до запеченого м’яса. Дуже добре поєднується така закуска з шашликами: візьміть її з собою на природу (на пікніки).