Не встигаю купувати буряк: готую з нього приголомшливу закуску

Салати з овочами

Бурякові салати виходять ситними, з ніжним та збалансованим смаком, овоч чудово поєднується з різними продуктами. Рецепт можна взяти за основу та урізноманітнити його додатковими продуктами.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • буряк, 1 шт;
  • огірки мариновані, 3 шт.;
  • цибуля, 1 шт;
  • зелень;
  • гірчиця у зернах, 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 2 ст.л.

Процес приготування

Буряк ви можете відварити, але щоб салат вийшов з яскравішим смаком і ароматом, я рекомендую вам його запекти у фользі. Час готування залежатиме від розмірів вибраних буряків, а найкраща температура – близько 200 градусів. Овоч запікається і залишається солодким та соковитим. Але вибирайте буряк найтемнішого кольору, тоді він гарантовано буде смачним.

Охолоджуємо буряк і натираємо на великій тертці або ріжемо тонкою соломкою.

Огірки ріжемо соломкою, а цибулю тонкими півкільцями, зелень дрібно січемо.

Для соусу змішуємо гірчицю та олію, заправляємо салат і пробуємо на сіль, якщо необхідно, досолюємо.

Не встигаю купувати буряк: готую з нього приголомшливу закуску

Дуже смачно виходить, якщо в салат додати солоний оселедець, він чудово поєднується з буряком та іншими інгредієнтами салату. Або використовують зелений, консервований горошок, який з буряком складає чудовий тандем.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар