Вершкові імбирні тістечка

Вершкові імбирні тістечка - відмінний рецепт Страви на 8 березня

Вершкові імбирні тістечка викликають у мене особливий захват, це ніжний бісквіт зі смаком імбиру і лимона, легка кисло-солодка глазур з вершковим смаком і лимонними нотками. Це варто спробувати!

Дивіться, я покажу вам, як приготувати найніжніші “Вершкові імбирні тістечка”. Вся суть в бісквіті, він готується на основі вершкового масла з невеликим додаванням сметани, підсилює вершковий смак глазур. Як тільки бісквіт з глазур’ю охолоне, його можна порізати на трикутники або квадрати, прикрасити збитими або аерозольними вершками і подавати до чаю. Дивіться рецепт!

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 250 грам
  • Цукор – 150 грам
  • Вершкове масло – 150 грам
  • Сметана – 50 грам
  • Яйця – 3 штуки
  • Лимон – 1/2 штуки (сік і цедра)
  • Імбир – 15 грам
  • Ванільна есенція – 1/2 чайних ложки
  • Розпушувач – 1 чайна ложка
  • Цукрова пудра – 180 грам (глазур)
  • Вершкове масло – 15 грам (глазур)
  • Лимонний сік – 25 мілілітрів (глазур)
  • Вершки аерозольні – за смаком (для прикраси)

Як приготувати “Вершкові імбирні тістечка”

1. Підготуйте продукти, приступимо! Масло краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно трохи розм’якшилося. Увімкніть духовку на 180 градусів.

2. Вершкове масло міксером збийте з цукром до утворення кремоподібної маси.

3. Додайте сметану, по одному яйця, не вимикаючи міксера. Імбир очистіть від шкірки, натріть на дрібній тертці, з половинки лимона зніміть цедру. У чашу міксера влийте лимонний сік (з половинки лимона), додайте цедру і імбир.

4. Всипте борошно з розпушувачем, доведіть тісто до гладкості.

5. Форму застеліть пергаментом, змастіть маслом. Тісто розрівняйте і відправте в духовку на 40-50 хвилин. За той час, поки бісквіт в духовці, приготуйте глазур. Для цього з’єднаєте вершкове м’яке масло з соком другої половинки лимона і цукровою пудрою. Віночком або ложкою доведіть глазур до однорідного стану.

Вершкові імбирні тістечка

6. Готовий бісквіт залийте глазур’ю і залиште остигати. Якщо хочете широкий шар глазурі, то збільште кількість продуктів для нього в два рази.

7. Поріжте бісквіт на квадратики. Кожен прикрасьте вершками і цедрою. Тістечка готові! Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар