Дуже гарний салат з квітами прикрасить ваш святковий стіл на 8 Березня! По-весняному яскравий, легкий і смачний салат чудово підійде і для святкування дня народження. А також і для будь-якого іншого свята.
Салат з квітами виходить смачним і ситним за рахунок вдалого поєднання червоної риби, яєць і сиру. А свіжий огірочок надає салату легкість і соковитість. Готується такий салат дуже швидко. Гарну прикрасу квітами теж зробити не складно. Таке оформлення салату під силу кожному!
Необхідні продукти:
- риба червона солона – 200 г
- яйця – 3 шт.
- огірок – 1 шт.
- сир – 150 г
- майонез – 100 г
- сіль за смаком
Прикраса:
- редька – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- помідори черрі – 4-5 шт.
- петрушка
Як приготувати салат з квітами
1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти для салату.
200 г червоної солоної риби спочатку нарізаємо пластинками, а потім пластинки ріжемо невеликими кубиками.
2. Один довгий огірок теж нарізаємо невеликими кубиками.
3. Три яйця натираємо на грубій терці, 150 г сиру натираємо на дрібній тертці.
4. Майонез для зручності перекладаємо в кулінарний мішок.
5. Складаємо салат. На тарілку першим шаром викладаємо нарізану червону рибу і розподіляємо її по дну тарілки. Зверху на рибу наносимо сіточку з майонезу.
6. Наступним шаром кладемо терті яйця. Шар з яйцями трохи солимо і наносимо сіточку з майонезу.
7. Третім шаром кладемо нарізаний свіжий огірок. Робимо сіточку з майонезу.
8. І останнім шаром викладаємо тертий сир.
9. Тепер приготуємо святкове прикрашання салату. Беремо свіжу моркву і акуратно по колу зрізаємо з неї морквяну смужку.
Готові смужки з морквини кладемо в кип’яток. Тримаємо їх у кип’ятку приблизно 1-2 хвилини, в залежності від товщини зрізаної смужки.
Виймаємо смужки і скручуємо з них квіточки. Морквина після такої термічної обробки стає більш м’якою і не так сильно ламається.
10. Точно також, за допомогою ножа, зрізаємо смужку редьки. Смужки редьки теж кладемо в кип’яток. З розм’якшених смужок скручуємо квітка.
11. Підготовленими квітами з овочів прикрашаємо салат зверху.
12. 4-5 помідорів чері нарізаємо кружечками. Кружечки помідорів викладаємо по краю тарілки навколо салату.
13. Також салат прикрашаємо листочками петрушки.
14. Від залишилася моркви відрізаємо смужки. Вирубкою вирізаємо маленькі квіточки. Цими квіточками також прикрашаємо салат зверху. Салат готовий, можна подавати на стіл.
Салат прикрашений квітами з овочів вийшов красивим і святковим. Він дуже смачний і ситний. Такий салат відмінно підходить не тільки на 8 березня, але і на День Народження або будь-яке інше свято.