Австрійський сирний торт

Австрійський сирний торт - рецепт приготування Страви на 8 березня

Австрія знаменита на весь світ своєю випічкою. Багато з варіантів ви можете повторити самостійно. Тільки вам потрібна чітка інструкція, щоб вийшов класичний рецепт. Уважно читайте!

Хочете спробувати найнезвичніший торт у вашому житті? Тоді цей рецепт вам підійде. Він одночасно нагадує чізкейк і пиріг, а ще має незвичайний смак. Прочитайте про те, як приготувати австрійський сирний торт. У його складі є кокосова стружка, сир “Гауда” і персики, заінтригував?

Інгредієнти:

  • Кокосова стружка – 25 грам
  • Цукор – 175 грам (75 г – в тісто, 100 г – в суфле)
  • Кукурудзяний крохмаль – 30 грам
  • Сир “Гауда” – 75 грам
  • Борошно – 60 грам (30 г – в тісто, 30 г – в суфле)
  • Вершкове масло – 90 грам
  • Вершки жирні – 100 мілілітрів
  • Молоко – 100 мілілітрів
  • Яйця – 7 штук (3 шт. – в тісто, 4 шт. – в суфле)
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванільний стручок – 0,25 штуки
  • Сік лимона – 2 краплі
  • Цедра лимона – 1 щіпка
  • Персики консервовані – 1 банка

Як приготувати “Австрійський сирний торт”

Спочатку зробіть бісквіт. Жовтки відокремте від білків. Жовтки збийте з половиною цукру міксером протягом 10 хвилин до повітряної маси. Окремо збийте білки з рештою цукру і соком лимона до стійкої маси. До жовтків додайте трохи білків, акуратно перемішуючи. Додайте кокосову стружку.

Просійте до яєчної маси трохи крохмалю з борошном. Всипте сіль. Акуратно перемішайте. Додайте порціями білки з борошном по черзі. Постійно мішайте.

Повітряне тісто перекладіть у форму для випічки, застелену пергаментом. Запікайте бісквіт в духовці при 180 градусах протягом 25 хвилин.

Поки бісквіт остигає, займіться суфле. Натріть сир на дрібній тертці. Молоко з вершками і ваніліном поставте на повільний вогонь. Додайте сир. Мішайте масу до розчинення.

В іншому посуді змішайте половину цукру з борошном. Потім додайте суміш до сирної маси. Швидко перемішайте, щоб не утворилися грудочки. З вогню не знімайте.

Потім додайте вершкове масло. Ще раз все перемішайте до розчинення. Масу охолодіть. У холодну масу додайте по одному жовтку, кожен раз збиваючи. В кінці додайте цедру.

Окремо збийте білки з цукром, що залишився і соком лимона. Акуратно вмішати білки в сирну суміш лопаткою. З персиків злийте сироп. Наріжте їх тонкими кружками.

Форму для випічки застеліть пергаментом, а боки фольгою. На дно покладіть бісквіт. Покрийте його персиками. Зверху розподіліть сирне суфле.

Запікайте торт в розігрітій до 150-160 градусах духовці протягом 70-80 хвилин. Готовий торт охолодіть, а потім прямо в формі залиште в холодильнику на ніч. Прикрасьте випічку за бажанням. Приємного чаювання!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар