Уже сезон перцю: фаршировані перці, які пора приготувати

Фарширований перець

Існує дуже багато різних рецептів фаршированого перцю, але я хочу поділитися з вами своїм. Можливо, він когось зацікавить – і я внесу корисний внесок в ваш повсякденний раціон.

Необхідні продукти:

Для начинки:

  • 7-8 перців
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 головка цибулі
  • 1 морква
  • 100 гр рису
  • Солі за смаком
  • Пучок улюбленої зелені
  • 150 мл води
  • 400 гр фаршу

Для соусу:

  • 200 гр томатного соусу або 4 натертих помідорів

Як приготувати фарширований перець

Перець потрібно очистити від насіння, зробити це не важко, зрізаємо його верхню основу з хвостиком і акуратно вирізаємо внутрішню перегородку.

Ось такий результат повинен вийти в результаті.

Уже сезон перцю: фаршировані перці, які пора приготувати

Наступним за списком компонентом страви є свіжа зелень.

Нарізайте її дрібніше, а слідом за нею подрібнюйте цибулю. Вона потрібна для приготування засмажки, так що вже зараз варто розігрівати посуд з олією.

Обсмажуйте золотисту цибулю з морквою на сковорідці. Моркву потрібно натерти на тертці. Підійде велика сторона терки для цих цілей.

Для начинки перцю використовувати потрібно яловичий фарш. Додавайте в його зажарку.

І ще один компонент – промитий рис. Відварювати його не варто. Він приготується разом з іншими продуктами одночасно.

Додати до фаршу потрібно кілька зубчиків часнику, його потрібно подрібнити.

До продуктів для фарширування варто влити 100 мл звичайної води, посолити їх і додати мелений перець.

Обов’язково потрібно добре перемішати суміш.

Фарширувати перець зручніше вручну. Але раджу не сильно заповнювати перець начинкою. Залишайте трохи вільного місця біля основи перцю.

Уже сезон перцю: фаршировані перці, які пора приготувати

Ось так.

Уже сезон перцю: фаршировані перці, які пора приготувати

Підготовлені овочі можна відразу ж складати в каструльку, в якій маєте намір продовжити їх приготування.

Уже сезон перцю: фаршировані перці, які пора приготувати

В якості соусу для страви рекомендую використовувати рідку томатну пасту. Поливайте нею перець і відправляйте на плиту.

Уже сезон перцю: фаршировані перці, які пора приготувати

Готувати потрібно під кришкою протягом 50 хвилин після закипання заливки.

Уже сезон перцю: фаршировані перці, які пора приготувати

Викладіть на тарілку перці, фаршировані м’ясом і рисом, залийте підливою і подавайте до столу. Їсти страву найкраще в гарячому вигляді.

Уже сезон перцю: фаршировані перці, які пора приготувати

Результат старань не розчарує. Гарантую, що м’ясна начинка буде соковитою за рахунок овочів, а перець НЕ буде розвалюватися.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар