Існує дуже багато різних рецептів фаршированого перцю, але я хочу поділитися з вами своїм. Можливо, він когось зацікавить – і я внесу корисний внесок в ваш повсякденний раціон.
Необхідні продукти:
Для начинки:
- 7-8 перців
- 3-4 зубчики часнику
- 1 головка цибулі
- 1 морква
- 100 гр рису
- Солі за смаком
- Пучок улюбленої зелені
- 150 мл води
- 400 гр фаршу
Для соусу:
- 200 гр томатного соусу або 4 натертих помідорів
Як приготувати фарширований перець
Перець потрібно очистити від насіння, зробити це не важко, зрізаємо його верхню основу з хвостиком і акуратно вирізаємо внутрішню перегородку.
Ось такий результат повинен вийти в результаті.
Наступним за списком компонентом страви є свіжа зелень.
Нарізайте її дрібніше, а слідом за нею подрібнюйте цибулю. Вона потрібна для приготування засмажки, так що вже зараз варто розігрівати посуд з олією.
Обсмажуйте золотисту цибулю з морквою на сковорідці. Моркву потрібно натерти на тертці. Підійде велика сторона терки для цих цілей.
Для начинки перцю використовувати потрібно яловичий фарш. Додавайте в його зажарку.
І ще один компонент – промитий рис. Відварювати його не варто. Він приготується разом з іншими продуктами одночасно.
Додати до фаршу потрібно кілька зубчиків часнику, його потрібно подрібнити.
До продуктів для фарширування варто влити 100 мл звичайної води, посолити їх і додати мелений перець.
Обов’язково потрібно добре перемішати суміш.
Фарширувати перець зручніше вручну. Але раджу не сильно заповнювати перець начинкою. Залишайте трохи вільного місця біля основи перцю.
Ось так.
Підготовлені овочі можна відразу ж складати в каструльку, в якій маєте намір продовжити їх приготування.
В якості соусу для страви рекомендую використовувати рідку томатну пасту. Поливайте нею перець і відправляйте на плиту.
Готувати потрібно під кришкою протягом 50 хвилин після закипання заливки.
Викладіть на тарілку перці, фаршировані м’ясом і рисом, залийте підливою і подавайте до столу. Їсти страву найкраще в гарячому вигляді.
Результат старань не розчарує. Гарантую, що м’ясна начинка буде соковитою за рахунок овочів, а перець НЕ буде розвалюватися.