Я багато бачила рецептів фаршированого перцю і як тільки його не готувала. Перець в моїй родині просто обожнюють і зовсім недавно я знайшла ось такий. Трохи змінила його під себе і смаки своїх близьких, а тепер вирішила поділитися з вами. Думаю, перець в такому вигляді вам теж припаде до смаку.
Необхідні продукти
- 1 кілограм болгарського перцю
- 500 грам свинячого фаршу
- 100 грам сирого рису
- 2 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 3 помідори
- 1 чайна ложка паприки
- соняшникова олія
- сіль, перець за смаком
Процес приготування фаршированого перцю
У сковороду наливаємо олію і нагріваємо. Кладемо в неї фарш і обсмажуємо до тих пір, поки він не змінить колір. потім солимо і перчимо до смаку, додаємо паприку і перемішуємо.
Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо в іншу сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо її до золотистого кольору.
Помідор натираємо на тертці, додаємо до нього часник, пропущений через прес.
До рум’яної цибулі додаємо помідори, сіль і перець за смаком. Все перемішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин. Потім додаємо масу до фаршу.
Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді і додаємо до фаршу з овочами, перемішуємо.
Болгарський перець промиваємо, відрізаємо верхню кришку і видаляємо насіння.
Приготованою начинкою фаршируємо перець і перекладаємо в форму. Накриваємо кожен перець кришкою, а на дно форми наливаємо трохи води. Ставимо його в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20 хвилин, а потім дістаємо і змащуємо олією.
Знову відправляємо перець в духовку і запікаємо ще 40 хвилин. Через відведений час перець готовий, можна подавати до столу. Смачного!