Фарширований перець

Фарширований перець

Сьогодні хочу поділиться рецептом фаршированого болгарського перця. Дуже барвисто, надзвичайно яскраво, не звичайно ароматно і звичайно ж дуже смачно. Такий можна і на святковий стіл подати. Готується просто.

Необхідні продукти:

  • Перець – 8-10 шт.
  • Помідори – 2 шт.

Для начинки:

  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Фарш – 400 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Солодка паприка – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.

І так приступаємо. Моркву натремо на грубій терці. Цибулину порізати кубиками. Беремо глибоку сковороду, я беру вок.

Наливаємо трохи соняшникової олії, кладемо цибулю і смажимо до напівпрозорості. Додаємо моркву смажимо все разом хвилини 2 і додаємо 400 грам фаршу.

Фарширований перець

Смажимо хвилини 2, додаємо 100 грам рису. Перемішуємо, додаємо половину ч.л. солі, чорний перець, лавровий лист, солодку паприку. Вливаємо воду приблизно 150 мл води. Закриваємо кришку і тушкуємо до готовності рису хвилин 10-15.

Фарширований перець

За цей час підготуємо перець. Прибираємо з нього насіння. Пару помідорів наріжемо кільцями.

Коли буде рис готовий. Поріжемо зелень і додамо в начинку. Перемішуємо і знімаємо з вогню. Деко змащуємо олією.

Тепер беремо підготовлений перець і наповнюємо його начинкою. Зверху кладемо кружечок помідора. Ставимо перець на деко. Продовжуємо наповнювати перець.

Фарширований перець

Тепер перець змащуємо соняшниковою олією. Вливаємо трохи води. Ставимо в духовку і запікаємо до готовності при температурі 180 градусів за часом приблизно 50 хвилин, або орієнтуйтеся по своїй духовці. Як перець почне зверху рум’яниться, змащуємо його отриманим соусом і прикриваємо фольгою. Продовжуємо готувати до готовності.

Готовий перець подаємо до столу. Як самостійну страву. На Ваш розсуд фарш заздалегідь можна не смажити, а додати його з сиром, коли буде готовий рис. Виходить теж смачно.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар