Увага, рецепт для любителів пельменів. Ледачі пельмені на сковорідці

Пельмені

Цю страву я пробувала дуже багато років тому і вона мені сподобалася. З тих пір і я сама частенько її роблю, коли дуже хочеться пельменів, але немає бажання стояти на кухні кілька годин поспіль.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйце, 1 шт;
  • вода тепла, 100 г;
  • борошно, 200 г;
  • сіль.

Для приготування начинки необхідно:

  • фарш, 500 г;
  • цибуля, 150 г;
  • вода льодяна, 100 г;
  • сіль, перець, спеції, зелень.

Процес приготування пельменів

Просіваємо борошно і частина змішуємо з сіллю, яйцем і теплою водою.

Вимішуємо м’яке тісто, підсипаючи решту борошна.

Порада: борошна може знадобитися і трохи більше, але не забивайте тісто.

Фарш робіть з будь-якого м’яса, беріть на ваш смак.

Цибулю подрібнюємо зручним методом і змішуємо з фаршем.

У фарш додаємо сіль, перець, спеції, зелень і льодяну воду. Масу вимішуємо до однорідності. Фарш буде рідкуватим, але зате він буде соковитим.

Тісто розгортаємо на столі, присипаному борошном в прямокутний пласт.

Викладаємо фарш рівним шаром, до краю тіста не доходимо з одного боку 4 см.

Звертаємо рулет.

Увага, рецепт для любителів пельменів. Ледачі пельмені на сковорідці

Ріжемо рулет порційними шматочками.

Увага, рецепт для любителів пельменів. Ледачі пельмені на сковорідці

Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і можна трохи змішати з соняшниковою олією.

Обсмажуємо наші шматочки по 1 – 2 хвилини з кожного боку.

Увага, рецепт для любителів пельменів. Ледачі пельмені на сковорідці

Наливаємо кип’яток в сковорідку так. Щоб пельмені були майже покриті водою і тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин.

Увага, рецепт для любителів пельменів. Ледачі пельмені на сковорідці

При подачі, посипаємо свіжою або мороженою зеленню.

Увага, рецепт для любителів пельменів. Ледачі пельмені на сковорідці

Ви можете не обсмажувати, а відразу викласти в сковорідку і протушкувати в воді.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар