Якщо ви віддаєте перевагу овочам у своєму раціоні, такий рецепт точно припаде до смаку. Манти з гарбузом подаємо з гострими соусами, щоб урізноманітнити їхній смак. Якщо ви зробите домашні гострі соуси до таких мант, це зробить їх смак яскравішим і насиченішим.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- вода тепла, 250мл;
- олія соняшникова, 2 ст.л;
- яйце, 1 шт;
- сіль та кмин по 1 ч.л;
- борошно, 650 г;
- цибуля, 1 шт;
- гарбуз, 1 шт;
- сіль, спеції;
- баранячий курдюк 300 г.
Процес приготування мантів з гарбузом
У теплу воду вливаємо олію, додаємо сіль і яйце, перемішуємо віночком.
Всипаємо борошно та вимішуємо еластичне тісто.
Накриваємо його та залишаємо на 20 хвилин.
М’якуш гарбуза змішуємо з кубиками цибулі.
Заправляємо сіллю та спеціями, перемішуємо.
Формуємо манти та готуємо на пару до готовності.
Подаю такі манти з розтопленим вершковим маслом, змішаним із сіллю, сумішшю перців, ароматними травами і подрібненим часником, свіжим кропом. Можна зробити соус на основі сметани з кропом та часником, так теж буде дуже смачно. Якщо у вас дуже солодкий гарбуз, зробіть солодкі манти з солодкою підливою, наприклад змішайте сметану з цукровою пудрою.