Це найідеальніше тісто для пельменів: ліплю з великим задоволенням

Пельмені

Пельмені в моїй родині в пошані. Мені іноді здається, що чоловік тільки ними б і харчувався. Причому, я про це знала ще до нашого весілля, тільки робити їх не вміла, але, з часом навчилася.

Користувалася завжди класичним рецептом, ось тільки розкачування цього тіста трудомістке заняття, не для всіх звичайно, але я з пельменним тістом не дуже люблю возитися.

Знайшла для себе ідеальний рецепт тіста, вже кілька років ним користуюся і раджу своїм близьким. Якщо ви ще не робили і навіть не чули про такий рецепт, то раджу обов’язково спробувати. З таким тісто працювати, одне задоволення.

Необхідні продукти:

Тісто

  • Крутий кип’яток- 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Фарш

  • Свинна шия – 400 г
  • Філе курячого стегна – 300 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль і перець – за смаком
  • Вода льодяна – 150 г

З цієї кількості виходить близько 130-150 пельменів.

Покроковий процес приготування:

Отже, для початку всипте борошно і сіль у миску, зробіть в центрі невелике заглиблення.

Це найідеальніше тісто для пельменів: ліплю з великим задоволенням

Вбийте яйце, влийте олію, злегка перемішайте яйце з олією. Потім перемішайте виделкою борошно з яйцем.

Тільки потім влийте, влийте крутий кип’яток і відразу перемішайте вилкою.

Потім потрібно замісити тісто руками. Тісто буде гарячим, але рукам терпимо, воно ідеально збереться у колобок і при цьому не липне до рук.

Це найідеальніше тісто для пельменів: ліплю з великим задоволенням

Затягніть тісто харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 2-3 години, воно повинно повністю охолонути.

Фарш можна зробити будь-який на ваш смак. У мене зі свинини і курки.

Це найідеальніше тісто для пельменів: ліплю з великим задоволенням

Ліпіть пельмені зручним для вас методом. Я ліпила вручну, але і пельменницею скористатися можу, коли потрібно прискорити процес. На смак це ніяк не впливає.

Фаршу люблю класти побільше.

Це найідеальніше тісто для пельменів: ліплю з великим задоволенням

Я вважаю, що форма пельменів не має значення. Ліпіть, як вам більше подобається.

Це найідеальніше тісто для пельменів: ліплю з великим задоволенням

Готові пельмені розклала на дошку, присипану борошном і прибрала в морозилку до застигання, потім переклала в пакети.

Це найідеальніше тісто для пельменів: ліплю з великим задоволенням

Варю пельмені в киплячій, підсоленій воді, подаю з вершковим маслом і кропом. В окремій мисці подаю сметану з часником.

Це найідеальніше тісто для пельменів: ліплю з великим задоволенням

До речі, з цим тістом можна робити чебуреки, вони виходять пузирчастими і рум’яними.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар