Це моє найкраще і ідеальне «Вершкове» пельменне тісто

Пельмені

Останнім часом я готувала пельмені та вареники тільки на заварному тісті, мене в ньому влаштовувало все – м’яке, еластичне, працювати з ним просто одне задоволення. Але відчувалося, що в ньому чогось не вистачає. А якийсь час тому зі мною поділилися рецептом приготування «Вершкового» пельменного тіста!

І сьогодні хочу поділитися з вами саме цим, просто ідеальним на мою думку рецептом приготування тіста для пельменів, а також мантів та вареників.

Тепер це тісто для мене номер один! З ним приємно працювати, не прилипає до рук, м’яке, еластичне та плюс до всього має ніжний вершковий смак.

Обов’язково спробуйте — упевнена, з такого тіста ви готуватимете пельмені не один раз!

Необхідні продукти:

  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Сметана (будь-якої жирності) – 50 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода (кип’яток) – 1 склянка (200-220 мл)

Як приготувати «Вершкове» пельменне тісто

Беремо будь-яку відповідну миску для замішування тіста, просіюємо в неї борошно, додаємо ложку солі і розмішуємо. І в цей час уже можна поставити кип’ятитися воду — нам потрібен саме окріп.

Це моє найкраще і ідеальне «Вершкове» пельменне тісто

Далі додаємо 50 г сметани, причому будь-якої жирності і навіть необов’язково першої свіжості (звичайно ж я маю на увазі не зіпсовану) і трохи підтоплене вершкове масло або просто розм’якшене, це в принципі не принципово.

Це моє найкраще і ідеальне «Вершкове» пельменне тісто

Розтираємо все виделкою або руками до утворення борошняної крихти.

Це моє найкраще і ідеальне «Вершкове» пельменне тісто

І тепер вливаємо склянку щойно закип’яченої води і відразу ж починаємо все перемішувати виделкою (ложкою, віночком), але тільки не руками, спочатку суміш вийде досить гарячою.

Це моє найкраще і ідеальне «Вершкове» пельменне тісто

Але вже буквально через 2 хвилини, коли всі інгредієнти змішаються, тісто можна спокійно вимішувати руками. Усю крихту збираємо у мисці. Потім перекладаємо на робочу поверхню столу та вимішуємо там. Буквально 5 хвилин і у вас вийде ось таке м’яке та еластичне тісто.

Це моє найкраще і ідеальне «Вершкове» пельменне тісто

Відразу ділимо його на кілька частин, формуємо коржики і кладемо під харчову плівку або накриваємо рушником бавовняним, відпочити хвилин на 5.

Це моє найкраще і ідеальне «Вершкове» пельменне тісто

Після того, як тісто відпочило з ним, можна продовжувати працювати. Вже підготовлений корж розкачуємо і вирізаємо необхідні заготовки для пельменів або вареників або мантів. При розкачуванні навіть борошно підсипати не потрібно, воно поводиться просто ідеально.

Це моє найкраще і ідеальне «Вершкове» пельменне тісто

Я цього разу приготувала з цього тіста вареники з картопляною начинкою – і як же це було смачно!

Це моє найкраще і ідеальне «Вершкове» пельменне тісто

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар