Ульотна закуска з печінки: готуйте подвійну порцію

Закуска з печінки на святковий стіл, рецепт приготування Закуски

Хочу запропонувати вашій увазі незвичайний рецепт: таким чином навряд чи хтось із вас готує печінку.

Витративши всього нічого, сущі копійки, ви отримаєте приголомшливу страву для всієї родини. Робіть відразу дві порції: ульотна закуска з печінки зникає зі столу зі швидкістю звуку. Процес на диво простий, але не дуже швидкий: треба запастися терпінням. Печінка відмінно поєднується з салом, часником і спеціями, закуска набагато смачніша ковбаси – і ідеально підходить для бутербродів. Загалом, своїми руками створюємо неповторну смакоту – і дивуємо гостей, а так само родичів кулінарним шедевром, створеним своїми руками.

Необхідні інгредієнти:

  • 400 грам будь-якої печінки;
  • 250 грам свіжого сала;
  • одне куряче яйце;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • половина склянки манної крупи;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • мускатний горіх – за смаком;
  • хмелі-сунелі – за смаком;
  • два пакети.

Закуска з печінки: як приготувати

У мене свиняча печінка: спочатку вимочую, потім нарізаю маленькими кубиками (чим дрібніше, тим краще).

З свіжого свинячого сала знімаємо шкірку і так само нарізаємо його маленькими кубиками (дрібніше, ніж печінку).

Порада. Печінка повинна бути не замороженою, а ось сало краще трохи заморозити, щоб легше різати.

Перекладаємо продукти в одну миску, додаємо куряче яйце, подрібнений часник (краще ножем), манну крупу, сіль, суміш перців, хмелі-сунелі, мускатний горіх. Всю масу ретельно перемішуємо, до однорідного стану.

Порада. Спеції ви можете використовувати на свій смак, не обов’язково брати зі списку.

Отриману масу перекладаємо в фасувальний пакет, утрамбовуємо і зав’язуємо так, щоб вийшов все повітря. Інакше під час варіння пакет лопне.

Цей пакет, для страховки, поміщаємо в другій пакетик. Відправляємо у велику каструлю з холодною водою.

Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на сильному вогні. Потім зменшуємо нагрів до мінімального, варимо 1,5-2 години.

Якщо варимо 1,5 години, то до повного охолодження залишаємо в каструлі. Якщо 3 години, то відразу виймаємо і охолоджуємо вже на тарілці.

Залишаємо під тиском, а потім прибираємо на 3-4 години в холодильник.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар