У магазині більше не купую! Домашній хліб на сковороді без духовки

Домашній хліб

Хліб є одним із найбільш затребуваних продуктів харчування на планеті. До того, як хліб став переважно покупним, його готували господині у печах чи духовках. Виходив смачний, ароматний хліб, яким із задоволенням частувала вся сім’я. Зараз ви теж можете пекти хліб, причому для цього вам навіть не знадобиться хлібопіч або розігрівати духовку.

Інгредієнти для хліба:

  • вода – 300 мл;
  • соняшникова олія – 20 мл;
  • борошно – 400 г;
  • цукор – 0,5 ч. л.;
  • живі дріжджі – 17 г;
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування хліба:

Воду треба підігріти, щоб вона була гарячішою за 80-90 градусів. Виливаємо воду в окрему миску, висипаємо туди ж 4 столові ложки борошна, солимо і змішуємо продукти.

Перш ніж додавати дріжджі, радимо почекати, поки вода трохи охолоне. Коли борошняна маса стане теплою, викладаємо дріжджі та цукор, перемішуємо.

Після того, як дріжджі активуються, висипаємо частину борошна, що залишилося.

Перемішуємо інгредієнти до однорідності та накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо тісто на годину у теплі.

Коли тісто збільшиться вдвічі, підготуйте робочу поверхню, змастіть олією. На стіл викладаємо тісто та формуємо колобок.

Дно та стінки сковороди змащуємо соняшниковою олією, перекладаємо колобок і трохи приминаємо, розподіляючи по поверхні.

Змащуємо колобок соняшниковою олією, накриваємо кришкою та залишаємо підніматися на півгодини.

Далі включаємо мінімальний вогонь і готуємо хліб під кришкою 25 хвилин. Потім перевертаємо хліб і смажимо з іншого боку 20-25 хвилин.

У магазині більше не купую! Домашній хліб на сковороді без духовки

Хліб виходить ароматним і дуже смачним, із золотистою хрусткою скоринкою. Діаметр сковороди для приготування хліба можна взяти 24 чи 26 см.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар