Швидкий та смачний маковий хліб Готую вже 30 років, рецепт жодного разу не підводив

Домашній хліб

Для тих, кому подобається процес випікання хлібних виробів, є цікавий рецепт макової булочки. У деяких країнах таку булку вважають хлібом і вживають із різними м’ясними стравами. Для нас звичніше їсти булку з маком окремо, але якщо хочете поекспериментувати, вам ніхто не заважає. Продукти прості, а алгоритм дій дуже легкий.

Інгредієнти для макової булки:

  • Насіння маку – 100 г;
  • Вершкове масло – 70 г;
  • Молоко – 200 мл;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Цукор – 110 г;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Сухі дріжджі – 7 г;
  • Сіль – 7 г;
  • Борошно – 520 г.

Приготування макової булки:

Насамперед ми повинні промити ретельно насіння маку. Поки вони висихають, можна підігріти молоко до 40-50 градусів та розтопити вершкове масло.

Макові зерна заливаємо водою і ставимо в сотейнику або каструлі варитись на повільному вогні годину.

У тепле молоко висипаємо 10 г цукру, сухі дріжджі і 20 г борошна. Перемішуємо інгредієнти до однорідності і залишаємо під накритим рушником на 30 хвилин у теплі.

Борошно змішуємо з розпушувачем, а потім просіюємо в чисту миску. Висипаємо до сипких продуктів цукор та сіль. Додаємо отриману закваску.

До маси розбиваємо яйця, кладемо ванільний цукор та розтоплене вершкове масло, перемішуємо компоненти до стану липкого тіста. Змащуємо робочу поверхню олією, якщо тісто занадто липке, додайте ще трохи борошна.

На столі формуємо колобок вручну. Коли колобок перестане липнути до поверхні, можна забирати його в тепле місце на 40 хвилин.

У цей час можна процідити насіння маку через марлю. Залиште у духовці висихати насіння.

З великого колобка робимо два менші, рівні за об’ємом. Залишаємо на робочій поверхні на 15 хвилин, після чого розкачуємо у великий прямокутний пласт, товщиною 2 мм.

На пласт викладаємо зерна маку так, щоб вони були по середині прямокутника.

Швидкий та смачний маковий хліб Готую вже 30 років, рецепт жодного разу не підводив

По краях ми ділимо тісто на вертикальні смуги, шириною 1,5 см. Кожну смужку скручуємо в косичку із сусідньою.

Швидкий та смачний маковий хліб Готую вже 30 років, рецепт жодного разу не підводив

Швидкий та смачний маковий хліб Готую вже 30 років, рецепт жодного разу не підводив

Аналогічну процедуру робимо з другою частиною тіста.

Деко застеляємо папером для випікання, кладемо два рулети з тіста. Залишаємо заготовки випічки під рушником на 20 хвилин.

Розігріваємо духовку до 180 градусів та випікаємо протягом 40 хвилин.

У результаті ми маємо смачний та ароматний хлібний рулет із маком. Щоб випічка гарно і рівномірно пропікалася, не забудьте змастити тісто жовтком.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар