Тісто на воді, зроблене за цим рецептом і з дотриманням усіх рекомендацій, виходить м’яким та пишним, залишається свіжим довгий час.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- вода тепла, 600мл;
- дріжджі сухі, 1 пакетик, свіжі – 30 г;
- цукор, 5 ст. л;
- борошно, близько 1 кг;
- сіль, 1 ч. л;
- олія соняшникова, 100 мл.
Процес приготування батонів
Борошна я вписала із запасом, у всіх воно різне і може знадобитися саме 1 кг, але якщо при вимішуванні тіста ви бачите, що вам достатньо 800-900 г, більше не додавайте, щоб не забити масу і не зробити батони жорсткими.
У теплу воду кладемо дріжджі, цукор та кілька ложок борошна, вимішуємо до однорідності віночком.
Всипаємо сіль, вливаємо олію і перемішуємо.
Частинами вводимо просіяне решту борошна і вимішуємо м’яке, не липке тісто. Руками вимішуємо щонайменше 10 хвилин.
Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
Обминаємо тісто, ділимо на 3 частини.
Кожну розгортаємо в товстий пласт, згортаємо рулетом і защипуємо краї.
Викладаємо на лист, застелений пергаментом, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Змащуємо збитим яйцем із ложкою жирної сметани або вершків.
Випікаємо при 200 градусах близько 20-30 хвилин.
Батони виходять дуже смачними та ароматними, пишними. Таке тісто можна використовувати і для пирогів з начинками.