Таке просте тісто, а таке смачне. Часто готую ці смачні батони

Домашній хліб

Тісто на воді, зроблене за цим рецептом і з дотриманням усіх рекомендацій, виходить м’яким та пишним, залишається свіжим довгий час.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • вода тепла, 600мл;
  • дріжджі сухі, 1 пакетик, свіжі – 30 г;
  • цукор, 5 ст. л;
  • борошно, близько 1 кг;
  • сіль, 1 ч. л;
  • олія соняшникова, 100 мл.

Процес приготування батонів

Борошна я вписала із запасом, у всіх воно різне і може знадобитися саме 1 кг, але якщо при вимішуванні тіста ви бачите, що вам достатньо 800-900 г, більше не додавайте, щоб не забити масу і не зробити батони жорсткими.

У теплу воду кладемо дріжджі, цукор та кілька ложок борошна, вимішуємо до однорідності віночком.

Всипаємо сіль, вливаємо олію і перемішуємо.

Частинами вводимо просіяне решту борошна і вимішуємо м’яке, не липке тісто. Руками вимішуємо щонайменше 10 хвилин.

Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Обминаємо тісто, ділимо на 3 частини.

Кожну розгортаємо в товстий пласт, згортаємо рулетом і защипуємо краї.

Викладаємо на лист, застелений пергаментом, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.

Змащуємо збитим яйцем із ложкою жирної сметани або вершків.

Випікаємо при 200 градусах близько 20-30 хвилин.

Таке просте тісто, а таке смачне. Часто готую ці смачні батони

Батони виходять дуже смачними та ароматними, пишними. Таке тісто можна використовувати і для пирогів з начинками.

Таке просте тісто, а таке смачне. Часто готую ці смачні батони

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар