Як спекти хліб у домашніх умовах. Рецепт хліба без замісу тіста

Домашній хліб

У домашніх умовах можна легко і просто спекти справжній смачний домашній хліб. Цей рецепт без вимішування тіста, тому спекти таку випічку здатний кожен.

Необхідні продукти:

  • 500 грам борошна;
  • 25 грам пресованих дріжджів;
  • 350 мл. води;
  • 10 грам цукру;
  • 10 грам солі;
  • 3 ст.л. соняшникової олії;

Покроковий процес приготування:

Для хліба потрібно взяти 500 грамів звичайного борошна. За бажання його можна комбінувати з цільнозерновим. Також необхідно взяти 350 мл. води кімнатної температури. Якщо у вас у приміщенні холодно наливайте теплу.

Не забудьте про 25 г пресованих дріжджів або 8 г швидкодіючих, а також 10 г цукру (це половина столової ложки) і 10 г солі. Кладемо три столові ложки олії.

У велику миску для замішування тіста вливаємо воду і додаємо дріжджі, цукор, сіль, добре розмішуємо, щоб дріжджі, цукор і сіль повністю розчинилися.

Тепер всипаємо борошно, вимішуємо тісто, воно має вийти однорідне, і залишаємо підніматися на годину. Тісто збільшиться в об’ємі приблизно втричі, за годину його потрібно перемішати. Робимо це протягом 30 секунд і залишаємо підніматися ще на 30 хвилин на столі, присипаному борошном.

Приступаємо до обробітку тіста. Спочатку розтягуємо прямокутний пласт, потім складаємо його кілька разів, а потім накриваємо та даємо відпочити 10 хвилин. Знову присипаємо борошном і розтягуємо в пласт. Прикриваємо тісто та залишаємо ненадовго.

Для випікання хліба потрібно взяти казан або каструлю, яку можна поставити в духовку, ємність обов’язково має бути без пластикових ручок.

Розігріваємо духовку до 230 градусів. Духовка разом із казаном має прогрітися приблизно 20 хвилин, тоді тістова заготовка підніметься, присипаємо хліб борошном і робимо надрізи звичайним лезом або тонким гострим ножем.

З духовки дістаємо гарячий казан і акуратно переносимо в нього хлібну заготовку за допомогою паперу, накриваємо кришкою і при 230 градусах випікаємо хліб 30 хвилин, знімаємо кришку, знижуючи температуру до 200 градусів, і вже без кришки випікаємо при 200 ° 15 хвилин.

Як спекти хліб у домашніх умовах. Рецепт хліба без замісу тіста

Хліб готовий. М’який вологий та мереживний, смачний та ароматний, і все це прямо з печі! Щоб довше зберегти хліб свіжим, зберігати його потрібно у поліетиленовому пакеті.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар