Прості, ліниві пиріжки на кефірі з різною начинкою, готуються дуже швидко. Начинка підходить різна, так що включайте фантазію і готуйте щоразу нову страву.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 300 мл;
- сіль та сода по 0.5 ч.л;
- цукор, 1 ст. л;
- ковбаса, 100 г;
- цибуля зелена і кріп;
- борошно, 8 ст.л;
- яйце, 1 шт;
- олія соняшникова.
Процес приготування лінивих пиріжків
Кефір та яйце повинні бути кімнатної температури. Змішуємо кефір із сіллю, цукром. Цибулю зелену і зелень дрібно ріжемо.
Ковбасу ріжемо дрібним кубиком. Цей продукт беріть будь-який, хоч варену ковбасу, хоч копчену, сосиски, сардельки, шинку, копчене або відварене м’ясо. Дуже смачно виходить із грибами.
Перемішуємо масу з ковбасою та зеленою цибулею, кропом.
Всипаємо борошно та зверху соду. Швидко вимішуємо.
Порада: соду всипаємо безпосередньо перед випіканням, щоб пиріжки виходили дуже пишними та повітряними. Розпушувач у кисломолочному середовищі кефіру так ефективно не працюватиме.
Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо тісто.
Обсмажуємо на невеликому вогні під кришкою до рум’яності з обох боків.
Такі ліниві пиріжки можна подавати зі сметаною або просто як закусочні пиріжки. Можна їх перетворити на аналог піци. Якщо в тісто ще додати італійські трави.