Сирно-картопляний хліб, запечений на сковорідці. Без духовки, дріжджів і яєць

Домашній хліб

Такий хліб може бути відмінним доповненням до різних м’ясних нарізок, салатів з овочів. Сирний смак і аромат, прекрасно поєднуються з картоплею.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 95 мл;
  • яйце, 1 шт;
  • борошно, 90 г;
  • масло вершкове розтоплене, 10 г;
  • сіль дрібка;
  • картопля, 1 шт;
  • моцарелла;
  • майонез, 2 ст.л.

Процес приготування

Просіяне борошно змішуємо з дрібкою солі, молоком і яйцем. Вимішуємо тісто, накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.

Картоплю відварюємо і перетворюємо в пюре, змішуємо з майонезом до однорідності.

Розкачуємо тісто в пласт, викладаємо тертий сир і зверху картопляну масу, знову засипаємо сиром.

Сирно-картопляний хліб, запечений на сковорідці. Без духовки, дріжджів і яєць

Защипуємо краї тіста так, щоб вийшов коржик, який трохи прокатуємо качалкою.

Сирно-картопляний хліб, запечений на сковорідці. Без духовки, дріжджів і яєць

Сирно-картопляний хліб, запечений на сковорідці. Без духовки, дріжджів і яєць

Сирно-картопляний хліб, запечений на сковорідці. Без духовки, дріжджів і яєць

Сковорідку змащуємо шматочком вершкового масла, викладаємо корж і обсмажуємо до рум’яності.

Змащуємо верх вершковим маслом і перевертаємо. Обсмажуємо до рум’яності.

Сирно-картопляний хліб, запечений на сковорідці. Без духовки, дріжджів і яєць

Подаємо такий корж в гарячому вигляді до будь-яких страв. Чудово підходить в якості перекусу.

Сирно-картопляний хліб, запечений на сковорідці. Без духовки, дріжджів і яєць

Всередину можна додати зелень за смаком, сир беріть будь-який, який є.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар