Роблю сирні палички не часто, але якщо зробила, то вони з’їдаються миттєво, як насіння. Дуже смачно з гарячою кавою, просто так без усього, але й на святковий стіл можна подати. Наприклад, до сиров’яленого м’яса або з овочами – дуже смачно.
Для цього рецепту беру сир домашній будь-якої жирності і твердий сир теж підходить будь-який.
Я люблю додавати прованські трави, якщо ви не любите їх, просто не кладіть. Можете додати трохи часнику та зелень за смаком, бажано сушену, свіжа може дати зайву вологу та палички будуть надто м’якими.
Необхідні продукти:
- сир домашній – 250 г
- сир твердий – 100 г
- борошно – 200 г
- масло – 60 г
- яйця – 1 шт.
- прованські трави – 1 ч.л.
Як приготувати сирні палички
Отже, в миску викладіть сир, вбийте яйце, додайте прованські трави.
Влийте розтоплене масло, тільки воно не повинно бути гарячим.
Потім додайте натертий на дрібній тертці сир.
Всипте борошно частинами і добре перемішайте.
Тісто має вийти густим. Скачайте в колобок, перекладіть у харчовий пакет і приберіть у холодильник на 30 хвилин.
Розкачати тісто в тонкий пласт і наріжте на смужки.
Поставте в розігріту до 200 градусів духову шафу до рум’яності. У мене випікалися близько 25 хвилин. Дивіться по своїй духовці, можливо знадобиться більше або менше часу.
З цієї кількості у мене вийшло близько 40 штук, довжиною (+-) 20 сантиметрів. Смачного!