Свиняча грудинка запечена в фользі. На бутерброди буде краще будь-якої магазинної ковбаси

Закуски

Сьогодні, я б хотів поділитися з вами одним з багатьох способів приготування свинячої грудинки в духовці.

Особливістю даного методу є приготування в духовці при відносно невисокій температурі. Завдяки цьому свинина виходить дуже м’якою. Як люблять говорити деякі кухарі – м’ясо можна їсти губами.

Список інгредієнтів:

  • Грудинка свиняча – 1 кг
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль – 1,5 ч. ложки
  • Коріандр – 0,5 ч. ложки
  • Розмарин сушений – 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – 1 ч. ложка
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Оцет яблучний – 1/4 склянки
  • Кетчуп – 4 ст. ложки
  • Цукор – 1 ст. ложка

Як приготувати свиняча грудинка

Грудинку для запікання краще вибрати пісне, щоб жирові прошарки були тонкими.

Шматок м’яса промити під струменем холодної води і обсушити серветками.

Якщо присутні частини ребер, то їх краще вирізати.

Зробити в грудинці часті глибокі проколи гострим ножем. В отримані кишеньки напхати нарізаний пластинками часник.

Свиняча грудинка запечена в фользі. На бутерброди буде краще будь-якої магазинної ковбаси

Нашпигований часником шматок м’яса натерти сумішшю приправ складається з солі, розмарину, меленого чорного перцю з коріандром.

Свиняча грудинка запечена в фользі. На бутерброди буде краще будь-якої магазинної ковбаси

Викласти м’ясо на лист фольги, зверху і знизу підкласти листочок лавру і трохи нарізаного чилі-перцю, якщо хочеться м’яса пікантніше.

Гарненько замотати, краще в два-три шари, намагаючись забезпечити герметичність.

Свиняча грудинка запечена в фользі. На бутерброди буде краще будь-якої магазинної ковбаси

Запікати 2 години в духовці розігрітій до 140 градусів.

Свиняча грудинка запечена в фользі. На бутерброди буде краще будь-якої магазинної ковбаси

Грудинка після цього, в принципі, вже готова. Вона дуже м’яка і смачна. Можна вже нарізати і їсти.

Але, на цьому я не зупиняюся.

М’ясо буде ще смачніше, якщо глазурувати його намазкою яка готується з чверті склянки яблучного оцту, 4 столових ложок томатного кетчупу і столової ложки цукру.

Як зробити глазурування – потрібно звільнити м’ясо від фольги, знову поставити в духовку, тепер на температуру 200 градусів і запікати хвилин 20, кожні 5 хвилин змащуючи томатно оцтовою сумішшю.

Так на м’ясі утворюється товстий шар смачної кисло-солодкої глазурі.

Ось тепер м’ясо остаточно готове.

Свиняча грудинка запечена в фользі. На бутерброди буде краще будь-якої магазинної ковбаси

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар