Сьогодні, я б хотів поділитися з вами одним з багатьох способів приготування свинячої грудинки в духовці.
Особливістю даного методу є приготування в духовці при відносно невисокій температурі. Завдяки цьому свинина виходить дуже м’якою. Як люблять говорити деякі кухарі – м’ясо можна їсти губами.
Список інгредієнтів:
- Грудинка свиняча – 1 кг
- Часник – 2-3 зубчики
- Сіль – 1,5 ч. ложки
- Коріандр – 0,5 ч. ложки
- Розмарин сушений – 0,5 ч. ложки
- Перець чорний мелений – 1 ч. ложка
- Лавровий лист – 2 шт
- Оцет яблучний – 1/4 склянки
- Кетчуп – 4 ст. ложки
- Цукор – 1 ст. ложка
Як приготувати свиняча грудинка
Грудинку для запікання краще вибрати пісне, щоб жирові прошарки були тонкими.
Шматок м’яса промити під струменем холодної води і обсушити серветками.
Якщо присутні частини ребер, то їх краще вирізати.
Зробити в грудинці часті глибокі проколи гострим ножем. В отримані кишеньки напхати нарізаний пластинками часник.
Нашпигований часником шматок м’яса натерти сумішшю приправ складається з солі, розмарину, меленого чорного перцю з коріандром.
Викласти м’ясо на лист фольги, зверху і знизу підкласти листочок лавру і трохи нарізаного чилі-перцю, якщо хочеться м’яса пікантніше.
Гарненько замотати, краще в два-три шари, намагаючись забезпечити герметичність.
Запікати 2 години в духовці розігрітій до 140 градусів.
Грудинка після цього, в принципі, вже готова. Вона дуже м’яка і смачна. Можна вже нарізати і їсти.
Але, на цьому я не зупиняюся.
М’ясо буде ще смачніше, якщо глазурувати його намазкою яка готується з чверті склянки яблучного оцту, 4 столових ложок томатного кетчупу і столової ложки цукру.
Як зробити глазурування – потрібно звільнити м’ясо від фольги, знову поставити в духовку, тепер на температуру 200 градусів і запікати хвилин 20, кожні 5 хвилин змащуючи томатно оцтовою сумішшю.
Так на м’ясі утворюється товстий шар смачної кисло-солодкої глазурі.
Ось тепер м’ясо остаточно готове.