Салат з буряка – відмінна страва на кожен день. Він простий і дуже смачний. До того ж буряк досить бюджетний овоч, але при цьому неймовірно корисний. Буряк можна їсти в сирому або вареному вигляді, деякі його запікають. Але сьогодні ми поділимося з вами рецептом приготування салату. Ви можете подавати його як гарнір або як самостійну страву.
Необхідні продукти
- 250 грам відвареного буряка
- 250 грам цибулі
- 1 зубчик часнику
- 3 столові ложки рослинної олії
- 4 столові ложки соєвого соусу
- 2 чайні ложки 9% оцту
- 1 чайна ложка суміші перців
- 1 чайна ложка цукру
- дрібка солі
Покроковий процес приготування салата з буряка
Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.
У сковороду наливаємо рослинну олію і кладемо цибулю. Злегка солимо його, додаємо цукор і обсмажуємо до легкого золотистого кольору.
В готовий цибулю додаємо соєвий соус і перемішуємо. Обсмажуємо до випаровування соусу і знімаємо сковороду з вогню. Видавлюємо в готову цибулю через прес часник, додаємо перець і перемішуємо.
Буряк очищаємо і натираємо на тертці для корейських салатів. Перекладаємо в салатник, додаємо цибулю, оцет і перемішуємо. Готовий салат подаємо до столу.