Барвистий суп зі шпинатом ідеально підійде для дитячого меню – таку страву вони із задоволенням спробують і попросять добавки! Беріть на замітку цей рецепт!
Яскравий суп зі шпинатом – соковита перша страва з оксамитовим післясмаком, який обов’язково сподобається маленьким “нехочух”. Страва виходить досить ситною, але багато хто просить добавки, тому найкраще готувати її із запасом.
Інгредієнти:
- Шпинат – 2 Пучка (близько 50 грам)
- Вода – 0,5 Літра
- Цибуля ріпчаста – 1 Штука
- Олія – 1,5 Ст. ложки
- Сіль – 3 Пучки
- Яйце куряче – 1
- Штука (відварне)
Кількість порцій: 2
Як приготувати “Суп зі шпинатом для дітей”
Підготуйте необхідні інгредієнти. Заздалегідь відваріть куряче яйце.
Очистіть від лушпиння цибулю, промийте її і наріжте дрібними кубиками. Зажарте близько 3-4 хвилин в олії, вливши її в казан, каструлю або ківш з антипригарним дном.
Промийте листя шпинату і зріжте стебла з кожного з них. Наріжте стрічками і додайте в ємність. Тушкуйте близько 1 хвилини, поки маса зелені не зменшиться в розмірах.
Посоліть страву. За бажанням можна додати дрібку меленого чорного перцю або інші прянощі, приправи.
Влийте теплу воду і тушкуйте весь вміст ємності приблизно 2-3 хвилини після закипання рідини. Довго тушити немає необхідності – шпинат і цибуля практично готові.
Отпюріруйте всю масу занурювальним блендером до однорідності. Порцію супу влийте в глибоку тарілку.
Очистіть відварене куряче яйце від шкаралупи, промийте і наріжте кубиком. Додайте нарізку в тарілку з супом і прикрасьте за смаком. Подайте до столу суп теплим. Його можна доповнити сметаною будь-якої жирності. Смачного!