Суп-пюре з буряка і селери

Суп-пюре з буряка і селери Овочеві супи

Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі суп-пюре із запечених молодих буряків з коріандром і селерою. Суп получится легким, пікантним, з легкою азіатській ноткою.

За консистенцією суп виходить досить густим. Для того щоб відрегулювати густоту на свій смак, можна додати більше або менше вершків. Замість вершків можна використовувати кокосове молоко, вийде дуже смачно і більш делікатно.

Така легка страва чудово підійде як на обід, так і на вечерю. Подавати його краще охолодженим.

Інгредієнти

  • Буряк молодий – 500 г
  • Морква молода – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Стебло селери – 2 шт.
  • Насіння коріандру – 0,5 ч.л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Вершки 15-20% – 250 мл
  • Насіння кунжуту – 0,25 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Рецепт крем-супу з буряка і селери

Буряк кожен окремо загорніть у фольгу, запікайте при 200 ° С близько 1 години.

Зручно запекти буряк попередньо, ввечері.

Моркву очистіть, промийте та висушіть. Наріжте кубиком.

Стебла селери промийте та висушіть. Наріжте на невеликі шматочки.

У сотейнику розігрійте 1 ст. л оливкової олії і обсмажте підготовлені овочі близько 5 хвилин, додайте насіння коріандру і готуйте ще 1 хвилину.

Часник очистіть і наріжте на тонкі пластини, додайте до овочів і обсмажуйте 30 секунд.

Готовий остигнулий буряк очистіть і наріжте невеликим кубиком.

Додайте буряк в сотейник до овочів, готуйте 3-4 хвилини.

Влийте близько 1 склянки води або бульйону, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.

Подрібніть овочеву масу в пюре за допомогою комбайнера.

Приготоване овочеве пюре викладіть знову в сотейник, додайте вершки, сіль і перець.

Перемішайте і доведіть до кипіння, в самому кінці додайте сік половини лимона.

Для більш гладкою консистенції пробийте крем-суп ще раз за допомогою погружного блендера.

Суп-пюре з буряка і селери готовий! При подачі присипте його насінням кунжуту.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар