Приголомшливий картопляний суп “Берх”

Овочеві супи

Сьогодні хочу поділиться рецептом картопляного супу «Берх», подаю його з м’ясом і гарячим коржем, можна за бажанням відварити галушки. Це смачний обід з простих і доступних інгредієнтів. Готується просто, а найголовніше виходить дуже смачно і ситно. Впевнена всі інгредієнти знайдуться у Вас під рукою.

Необхідні продукти:

  • М’ясо на кістці – 1 кг.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вода – 2-2,5 л
  • Картопля – 1 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вершки – 150 мл.
  • Жовток – 1 шт.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Покроковий процес приготування:

Для початку відваром м’ясо. У каструлю кладемо м’ясо на кістці, у мене яловичина. Ставимо варити на вогонь. Я першу воду зливаю після того як м’ясо покипить хвилин 5-7. Потім м’ясо промиваю, заливаю гарячою водою, додаю сіль, лавровий лист, цибулину і варю до готовності приблизно 1,5 години. Або в залежності яке будите варити м’ясо.

Приголомшливий картопляний суп "Берх"

Одночасно відварити картоплю. Беремо каструлю, кладемо 1 кг очищеної картоплі. Заливаємо водою, картоплю присолюємо і варимо до готовності.

Паралельно варіння м’яса і картоплі приготуємо зажарку. Моркву натремо на грубій терці, цибулю порізати кубиками. На сковорідку наливаємо соняшникову олію, кладемо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості, додаємо моркву.

Приголомшливий картопляний суп "Берх"

Смажимо все разом пару хвилин. Тепер беремо ополоник бульйону і вливаємо до цибулі з морквою і тушкуємо до готовності овочів.

Картоплю зливаємо. Перетворюємо в пюре, додаємо приблизно 30 грам вершкового масла, 1 жовток. Потім додаємо вершки 150 мл, у мене жирністю 20%, можна замінити на молоко. Тепер додаємо зажарку.

Приголомшливий картопляний суп "Берх"

Готове м’ясо виймаємо з бульйону, бульйон поступово додаємо до картоплі і перемішуємо Хтось любить густий Берх, хтось більш рідкий.

Приголомшливий картопляний суп "Берх"

Тому консистенцію контролюйте за бажанням. Ми любимо не зовсім рідко, але і не густо. Зелень нарізаємо і додамо до картоплі, чорний перець за бажанням. Перемішуємо, Берх готовий.

М’ясо розрізаємо на шматочки, Берх розливаємо по тарілках і подаємо все разом до столу. Додатково можна відварити галушки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар