Можна приготувати з магазинного тіста, але набагато смачніше – з домашнього! Тісто зробити нескладно: просто необхідно трохи часу, щоб воно підійшло. Це вдала випічка до будь-якого напою! Хрустке зверху тісто, цікаве оформлення, апетитна начинка: все настільки смачно, що не передати словами. Випічку можна взяти з собою на роботу або в школу.
Необхідні інгредієнти
- сосиски – 14 штук,
- пшеничне борошно – 550 грам,
- кефір – 250 грам,
- вода – 100 мілілітрів,
- цукровий пісок – 1 столова ложка,
- сіль – 1 чайна ложка,
- сухі дріжджі – 7 грам,
- куряче яйце – 1 штука,
- рослинна олія – 2 столових ложки,
- жовток (щоб змастити) – 1 штука,
- кунжутне насіння (щоб посипати зверху) – 1 столова ложка.
Як приготувати сосиски в тісті (з домашнього тіста)
У миску наливаємо 100 мілілітрів теплої води. Додаємо цукор, дріжджі, перемішуємо вінчиком.
Накриваємо миску рушником і залишаємо на 10 хвилин.
Потім в опару вбиваємо куряче яйце, вливаємо олію і кефір, перемішуємо.
Поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто: воно повинно вийти м’яким і щоб не липнуло до рук.
Залишаємо тісто в мисці, накриваємо і даємо постояти: не менше години.
Через годину викладаємо тісто на робочу поверхню, обминаємо його і ділимо на 14 рівних частин.
Всі частини тіста скочуємо в кульки, потім з кульок формуємо невеликі, але тонкі коржі.
На середину коржа кладемо сосиску і робимо з боків надрізи в тісті: косим під кутом.
Загортаємо сосиску, чергуючи смужки тіста внахлест, у вигляді косички.
Деко застеляємо пергаментом і розкладаємо на ньому наші заготовки.
Порада. Якщо під рукою немає пергаментного паперу, можете використовувати спеціальну антипригарну емульсію: і випічка не пригорить.
Залишаємо при кімнатній температурі на 25 хвилин. Змащуємо збитим жовтком, посипаємо кунжутом.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.