Сосиски в тісті: дуже смачно і досить просто

Сосиски в тісті, рецепт приготування Закуски

Можна приготувати з магазинного тіста, але набагато смачніше – з домашнього! Тісто зробити нескладно: просто необхідно трохи часу, щоб воно підійшло. Це вдала випічка до будь-якого напою! Хрустке зверху тісто, цікаве оформлення, апетитна начинка: все настільки смачно, що не передати словами. Випічку можна взяти з собою на роботу або в школу.

Необхідні інгредієнти

  • сосиски – 14 штук,
  • пшеничне борошно – 550 грам,
  • кефір – 250 грам,
  • вода – 100 мілілітрів,
  • цукровий пісок – 1 столова ложка,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • сухі дріжджі – 7 грам,
  • куряче яйце – 1 штука,
  • рослинна олія – 2 столових ложки,
  • жовток (щоб змастити) – 1 штука,
  • кунжутне насіння (щоб посипати зверху) – 1 столова ложка.

Як приготувати сосиски в тісті (з домашнього тіста)

У миску наливаємо 100 мілілітрів теплої води. Додаємо цукор, дріжджі, перемішуємо вінчиком.

Накриваємо миску рушником і залишаємо на 10 хвилин.

Потім в опару вбиваємо куряче яйце, вливаємо олію і кефір, перемішуємо.

Поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто: воно повинно вийти м’яким і щоб не липнуло до рук.

Залишаємо тісто в мисці, накриваємо і даємо постояти: не менше години.

Через годину викладаємо тісто на робочу поверхню, обминаємо його і ділимо на 14 рівних частин.

Всі частини тіста скочуємо в кульки, потім з кульок формуємо невеликі, але тонкі коржі.

На середину коржа кладемо сосиску і робимо з боків надрізи в тісті: косим під кутом.

Загортаємо сосиску, чергуючи смужки тіста внахлест, у вигляді косички.

Деко застеляємо пергаментом і розкладаємо на ньому наші заготовки.

Порада. Якщо під рукою немає пергаментного паперу, можете використовувати спеціальну антипригарну емульсію: і випічка не пригорить.

Залишаємо при кімнатній температурі на 25 хвилин. Змащуємо збитим жовтком, посипаємо кунжутом.

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар