Солоні огірки на зиму: наш сімейний рецепт! Готуємо так більше 40 років

Огірки на зиму

Такі огірки виходять точно такими ж, як у бочці, дуже ароматними, хрусткими. Я подаю в якості закуски і додаю в салати, виходить просто ідеально.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 2 кг;
  • часник, 4 зубчики;
  • кріп парасольки, 2 шт;
  • листя хрону, вишні, смородини;
  • базилік свіжий;
  • вода, 1.5 л;
  • сіль, 3 ст.л;
  • гострий перець за смаком;
  • аспірин 2 таблетки.

Процес приготування огірків

Огірки миємо, якщо вони давно зняті з грядки, тоді краще залити холодною, чистою водою на кілька годин.

Для засолювання беремо велику ємність – каструлю або іншу з кришкою, можна солити і в банках, але вони повинні бути стерилізованими.

Укладаємо на дно зелень, базилік, перець гострий, зубчики часнику.

Кладемо огірки. Воду змішуємо з сіллю і заливаємо огірки.

Порада: воду беремо чисту, джерельну, сіль розчиняємо дуже добре і потім заливаємо в овочі.

Накриваємо кришкою і залишаємо в теплому приміщенні на 2 – 3 дні для бродіння.

Зливаємо розсіл і доводимо його до кипіння, заливаємо огірки і залишаємо на 20 хвилин.

Зливаємо розсіл і знову кип’ятимо його.

У кожну банку кладемо по 2 – 3 таблетки аспірину і вливаємо гарячий розсіл, закручуємо кришками і перевертаємо.

Солоні огірки на зиму: наш сімейний рецепт! Готуємо так більше 40 років

Укутуємо банки до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Огірки просто дивовижні, дуже щільні, хрусткі і ароматні, ідеально підходять до відварної або смаженої картоплі, сала, копченої рибки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар