Солоне сало за 15 хвилин: ну хто ж відмовиться від такої закуски?

Солоне сало за 15 хвилин, рецепт приготування Закуски

Як ви ставитеся до натурального продукту? Думаю, що позитивно.

Тому сьогодні будемо готувати солоне сало за 15 хвилин. Виходить воно чудовим: ніжним, ароматним і дуже смачним. Перед подачею на стіл поріжте його тонкими скибочками: і ніхто не відмовиться від дивовижної закуски. Пряні трави і ароматні горошини перцю додадуть продукту надзвичайний смак і очманілий запах. М’яке сало з шматочком чорного хліба або гарніром із запеченої картоплі – це класика кулінарного жанру, перевірена століттями. Ну що, йдемо готувати?

Необхідні інгредієнти:

  • 2 кілограми свинячої грудинки.

Маринад:

  • два літри води (на 1 кг сала 1 літр води);
  • чотири столові ложки (з невеликою гіркою) солі;
  • 6 лаврових листочків;
  • одна чайна ложка меленого чорного перцю;
  • 30 горошин запашного і чорного перцю;
  • одна чайна ложка приправи каррі;
  • одна чайна ложка хмелі-сунелі;
  • дві головки часнику.

Як приготувати солоне сало за 15 хвилин

Для засолювання беремо обов’язково свіже сало з хорошими м’ясними прошарками: грудинку.

Сало добре промиваємо, очищаємо шкірку і нарізаємо на порційні шматочки.

Порада. При покупці грудинки скористайтеся ножем: якщо він легко входить в шматочок, можете брати сміливо.

Займемося маринадом. Наливаємо в каструльку воду, додаємо в неї сіль (з розрахунку дві столові ложки з гіркою солі на 1 літр води), лаврові листочки, чорний мелений перець, горошини.

Ставимо каструлю на плиту і відразу викладаємо в маринад сало (не треба чекати, поки вода закипить). Накриваємо кришкою і даємо вмісту закипіти.

Потім знімаємо пінку, накриваємо сало тарілкою, щоб воно все занурилося в маринад. Варимо 15-20 хвилин: все залежить від того, наскільки жорстке у вас сало.

Через цей час вогонь вимикаємо, а в маринад викладаємо зубчики часнику, порізані на тонкі пластинки. Додаємо каррі і хмелі-сунелі.

Відправляємо сало в маринаді в холодне місце, на 12 годин, а потім можна і пробу знімати.

Солоне сало, на приготування якого у нас пішло всього 15 хвилин, подаємо на стіл з шматочком житнього хліба і гарніром з відвареної картоплі.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар