Сьогодні на вечерю рис по-новому. Потрібна лише сковорода або сотейник

Рис по-новому, рецепт приготування Другі страви з рису

Моя сім’я дуже полюбляє страви з рису. Тому, в мене в запасі, є багато рецептів приготування цієї крупи. Сьогодні будемо готувати один з них.

На мій подив, цей рецепт, мало кому, відомий. Спробуйте приготувати, Вам обов’язково сподобається. З малого набору продуктів виходить досить смачна страва. Її потрібно готувати в сковороді або сотейнику.

Список продуктів:

  • Рис – 200 грам
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Рослинна олія – 60 грам
  • Томатна паста – 20 грам
  • Паприка – 5 грам
  • Перець чилі мелений – 0,25 чайної ложки
  • Сіль.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками і жаримо на рослинній олії до утворення золотистого кольору. Потім до неї додаємо паприку і перець чилі. Кількість залежить від Ваших смакових переваг.

Слідом кладемо томатну пасту. Якщо вона має кислуватий смак, додайте трохи цукру. Перемішуємо.

Рис потрібно підготувати заздалегідь. Добре промийте та просушіть його.

Пересипаємо в сотейник і добре все перемішуємо. Тримаємо на вогні 2-3 хвилини.

Сіль розведіть в склянці води і влийте до рису. Коли закипить, потрібно прикрутити плиту на самий маленький вогонь і готувати під кришкою 16-18 хвилин.

Після цього рис потрібно перемішати і дати йому дійти. Це, десь, 10 хвилин.

Смачний гарнір до вечері готовий. Його можна подавати і як самостійну страву. Пряний, з легкою ненав’язливою кислинкою рис, здивує Вас своїм незвичайним смаком.

Якщо любите, щоб кожне зернятко було окремо, то цей рецепт точно для Вас. Буде дуже смачно, якщо до цибулі додати фарш.

Гарнір з рису, рецепт

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар