Як зварити рис, щоб він не пригорів і не злипався. Простий спосіб: навіть біля плити стояти не потрібно

Другі страви з рису

Щоб правильно зварити рис не потрібно мати якісь особливі секрети, все просто і легко. Звичайно, важливу роль відіграє якість самого рису, тому завжди вибирайте якісну, зовні гарну крупу, щоб зернятка були цілими.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • рис, 900 г;
  • сіль;
  • вода;
  • олія соняшникова;
  • вершкове масло.

Процес приготування рису

Рис спочатку промиваємо звичайною водою від бруду, а потім гарячою, щоб вимити весь рисовий крохмаль, який і створює клейку кашу. Промиваємо до тих пір, поки вода не стане стікати прозорою.

На цю кількість рису у мене йде 1,5 ч.л. солі, солимо і заливаємо кип’ятком, щоб вода на півтора пальця була вищою за рис.

Як зварити рис, щоб він не пригорів і не злипався. Простий спосіб: навіть біля плити стояти не потрібно

Вливаємо декілька ложок соняшникової олії.

Ставимо керамічну або скляну ємність із рисом у мікрохвильову піч на 20 хвилин із максимальною потужністю.

Після закінчення готування кладемо в рис шматочок вершкового масла, накриваємо ємність і залишаємо пропарюватися рис на 10 хвилин.

Як зварити рис, щоб він не пригорів і не злипався. Простий спосіб: навіть біля плити стояти не потрібно

До такого рису можна зробити різні закуски: мариновані кабачки, салати, відбивні, свинину в соусі або реберця, запечені крильця.

Також можна змішати рис із замороженими овочами та отримати смачний та оригінальний гарнір.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар