Рецепт салату з баклажанів і грибів на зиму. Виходить ситним і смачним!

Салати на зиму

Салат з баклажанів і грибів виходить дуже цікавим, ситним, смачним і поживним. Така заготовка дуже сподобається всій родині і гостям.

Інгредієнти, які знадобляться:

  • Баклажани – півтора кілограма;
  • Болгарський солодкий перець – пів кілограма;
  • Ріпчасту цибулю – пів кілограма;
  • Свіжі печериці – один кг;
  • Кам’яна сіль – одна стол. ложка;
  • Цукор пісок – 150 г;
  • Харчовий оцет – 100 мл;
  • Олія соняшникова.

Приступаємо до приготування

Проваріть в воді баклажани протягом 10 хвилин або запечіть в духовці, потім зніміть шкірку і наріжте кубиками.

Ріпчасту цибулю очистіть, поріжте на кубики і обсмажте в олії.

Болгарський перець очистити, нарізати кубиками і обсмажте в олії на максимальному вогні в іншій сковороді.

Шампіньйони промийте і поріжте на скибочки і обсмажте швидко на великому вогні.

Складіть всі підготовлені раніше продукти в ємність, посоліть, додайте цукор і оцет. Добре все перемішайте.

Проваріть салат після закипання протягом 20 хвилин.

Киплячим розкладіть по стерильним скляним банкам і закатати герметично. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар