Більше не купую майонез: 2 хвилини і Провансаль як у магазині готовий

Салати на зиму

Домашній майонез завжди виходить смачнішим, ароматнішим, з ніжною консистенцією, у ньому лише якісні продукти. Звичайно, такий соус не можна довго зберігати та використовувати для випічки, він розшаровується, але для одноразового вживання підходить.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйце, 1 шт;
  • сіль дрібка;
  • цукор, 1 ч. л;
  • гірчиця, 0,5 ч.л;
  • оцет столовий або сік лимона, 1.5 ст.л;
  • олія соняшникова, 300 мл.

Процес приготування майонезу Провансаль

Соняшникову олію беріть рафіновану, без запаху.

З’єднуємо у високій ємності олію з сіллю та цукром, оцтом та гірчицею.

Додаємо яйце кімнатної температури та збиваємо масу занурювальним блендером або діємо старим та перевіреним способом – просто інтенсивно працюємо віночком. Процес буде важчим і довшим, але ж раніше майже всі господині так і робили, і нічого, все чудово виходило.

Перекладаємо наш густий соус у скляну баночку та ставимо в холодильник. Не забуваймо, що домашній майонез зберігаємо не більше 3 діб, але краще просто робіть порцію для миттєвого використання для салатів.

Більше не купую майонез: 2 хвилини і Провансаль як у магазині готовий

Деякі в домашні майонези яйця не додають, це справа смаку, в такому соусі, головне добре збити олію, а яйце використовуються як доповнення. Гірчиця в рецепті набагато важливіша, тому вибирайте свіжу та ароматну, щоб вийшов саме Провансаль з характерним присмаком та ароматом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар