Домашній майонез завжди виходить смачнішим, ароматнішим, з ніжною консистенцією, у ньому лише якісні продукти. Звичайно, такий соус не можна довго зберігати та використовувати для випічки, він розшаровується, але для одноразового вживання підходить.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйце, 1 шт;
- сіль дрібка;
- цукор, 1 ч. л;
- гірчиця, 0,5 ч.л;
- оцет столовий або сік лимона, 1.5 ст.л;
- олія соняшникова, 300 мл.
Процес приготування майонезу Провансаль
Соняшникову олію беріть рафіновану, без запаху.
З’єднуємо у високій ємності олію з сіллю та цукром, оцтом та гірчицею.
Додаємо яйце кімнатної температури та збиваємо масу занурювальним блендером або діємо старим та перевіреним способом – просто інтенсивно працюємо віночком. Процес буде важчим і довшим, але ж раніше майже всі господині так і робили, і нічого, все чудово виходило.
Перекладаємо наш густий соус у скляну баночку та ставимо в холодильник. Не забуваймо, що домашній майонез зберігаємо не більше 3 діб, але краще просто робіть порцію для миттєвого використання для салатів.
Деякі в домашні майонези яйця не додають, це справа смаку, в такому соусі, головне добре збити олію, а яйце використовуються як доповнення. Гірчиця в рецепті набагато важливіша, тому вибирайте свіжу та ароматну, щоб вийшов саме Провансаль з характерним присмаком та ароматом.